Huis
Tuin
Video

Met deze slimme trucs laat je een laag plafond hoger lijken

Niet elk huis is gezegend met een torenhoog plafond en eindeloos grote ramen. Tóch zijn er een aantal handige trucjes om een kleine kamer ruimer aan te laten voelen. Om je een handje te helpen, verklappen wij hoe je een laag plafond hoger laat lijken.

Lichte kleuren

Hoe tof het ook kan zijn om je plafond een gewaagde kleur te geven, als je een kleine kamer groter wil laten lijken is het wellicht niet zo'n goed idee. Je kan namelijk het best kiezen voor een lichte kleur - het liefst eentje die een paar tinten lichter is dan de muren. Dit geeft een ruimtelijk gevoel.

Foto: Marij Hessel

 

Hang de gordijnen hoger op

Grote ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Benadruk dit door de gordijnen net wat hoger op te hangen dan je wellicht gewend bent. Bonustip: je laat de muur nog langer lijken door te gaan voor luchtige gordijnen met verticale strepen. Ditzelfde effect kun je overigens ook bereiken met gestreept behang.

Foto: Muuto

 

Delen door twee


Een hoge lambrisering, in een andere kleur, laat een muur langer lijken. Dit kun je doen met planken, voor een klassieke look. Wil je een meer moderne uitstraling? Ga dan aan de slag met de verfkwast en schilder de muur ongeveer 2/3 in een andere tint.

 

Meer tips? Zo woon je groots op een klein oppervlakte.

Headerfoto: Stadshem

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2757

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven