Huis
Tuin
Video

De 3 beste tips om je kamerplant in leven te houden

Hoe vaak heb jij al nieuwe planten moeten kopen voor in je woonkamer? Weet jij niet meer wat je fout doet? Met deze tips lukt het wel.

Licht

De meeste kamerplanten worden heel gelukkig van wat extra licht. Die donkere hoek in je woonkamer opfleuren met een kamerplant zorgt er vaak voor dat jouw kamerplant al snel verwelkt en geen groene bladeren meer over heeft. Wil je toch een plant voor in de donkere huiskamer hoek? Kies dan voor de Calathea, Dieffenbachia, Dracaena draco, Graslelie of de Aglaonema.

Water

Hoe vaak per week geef jij je plant eigenlijk water? Wanneer je planten veel liefde geeft en aandacht krijgen ze vaak juist te veel water. Wanneer je een plant te veel water geeft kan de bodem niet drogen en gaan de wortels rotten. Hierdoor wordt de plant geel of bruin. Voel dus eerst altijd of de bodem echt droog is. Bij een vochtige of natte bodem hoeft de plant geen extra water.

Gat

Ben je een enthousiasteling met water geven? Zorg er dan voor dat de pot een gat heeft aan de onderkant. Ze de pot vervolgens op een schotel. Zo kan het overige water weglopen uit de pot en gaan de wortels niet rotten.

Fotocredits
Headerfoto: Carlos Diaz - Pexels

ID: 2616

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven