Huis
Tuin
Video

Meubels in de driehoekige woonkamer

Woonkamer
In Tilburg heeft Thomas hard zijn best gedaan op de driehoekige woonkamer. Hij moest goed nadenken over de indeling, want dat is met zo'n vorm nog best lastig. Ook de inrichting is een uitdaging, maar Evelyn heeft een paar passende meubels uitgekozen.

De meubels voor deze kamer komen van Trendhopper. Samen met Maarten richt Evelyn de kamer in met onder andere een eettafel, eetstoelen, een bank en bijzettafeltjes. 

Eten in stijl

Voor het eetgedeelte plaatsen de twee de ronde Etna-tafel. Je kan kiezen uit verschillende frames en tafelbladen. Het blad is er in verschillende materialen, maar ook in meerdere vormen: rond, vierkant of rechthoekig. De kuipstoeltjes die erbij komen heten Gino. Hier kan je ook verschillende frames en zittingen kiezen. Je kan hetzelfde soort frame kiezen als bij de eettafel, om ze bij elkaar te laten passen. In dit geval kiezen Evelyn en Maarten voor een metalen frame voor de stoel en een houten versie voor de tafel. 

Blauw op blauw

In het voorste deel van de kamer wordt het donkerblauwe karpet Antiqua uitgerold. De kleur staat mooi bij die van de bank. De etnische print zorgt juist weer voor een contrast, omdat de bank effen is. De Calera-bank is van velours, maar kan je in 100 stoffen en kleuren krijgen. Maarten en Evelyn hebben gekozen voor een 3-zits, die ze parallel langs de muur plaatsen. Zo wordt de lijn benadrukt en dat geeft een ruimtelijk effect. 

Speels tafeltje

Bij de zithoek komt een marmeren salontafel met de naam Colin. Marmer is helemaal in, maar je moet het wel met mate toepassen in je huis. Je kan het toepassen in kleine spulletjes, zoals onderzetters en snijplanken, maar een klein tafeltje kan ook. De organische vorm van deze tafel en de drie taps toelopende zwarte poten geven een speels effect in de schuine kamer.

Vintage stoel 

In het hoekje naast de wandkast staat de Lima-fauteuil in bruin leer. Dit leer in combinatie met de stalen armleggers geven de stoel een vintage-uitstraling. De relatief smalle armleggers zorgen ervoor dat de stoel smal is en ook in kleinere ruimtes geplaatst kan worden. 

Zien wat Thomas allemaal heeft geklust in de driehoekige woonkamer? Dat kan hier. 

ID: 838

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven