Huis
Tuin
Video

Zo mooi kan een minimalistisch interieur zijn

Ben je helemaal klaar met honderden prulletjes in huis? Of wil je echt een rustige plek creëren? Dan is een minimalistisch interieur misschien wel wat voor jou.

Een minimalistisch interieur staat bekend om clean, rustig en overzichtelijk te zijn. Sommige mensen zouden het beschrijven als saai, omdat er weinig decoraties of meubels staan. Wij vinden het vooral heel mooi.

Kleur (of toch niet?)

Vaak wordt er in een minimalistisch interieur vooral veel wit gebruikt; op de muren, op de vloer en ook in meubels. Ook andere neutrale tinten komen erin voor, bijvoorbeeld grijs en bruin.

Meubels

Bij minimalisme geldt; “less is more”. Dit soort interieur heeft dan ook zo min mogelijk meubels; alleen wat je echt nodig hebt. De meubels die er staan, zijn vaak modern en strak, want strakker = minimalistischer. 

Decoratie

Een minimalistisch interieur heeft niet veel decoratiestukken. In plaats van heel veel kleinere decoraties als schilderijtjes en beeldjes, ga je voor een paar pronkstukken. Dit creëert rust en laat je focussen op een ding, in plaats van een hele hoop spulletjes. Eén van die pronkstukken kan een mooie grote plant zijn. Planten passen ook goed in een minimalistisch interieur, maar niet te veel.

Licht

Licht is heel belangrijk in een minimalistisch interieur. Dit krijg je natuurlijk door het gebruik van de eerder genoemde lichte kleuren. Ook veel daglicht in huis is kenmerkend voor een minimalistisch interieur. Dit kun je uiteraard krijgen door middel van een groot raam, maar ook met deze tips wordt je huis een stuk lichter.

Textuur

Nog een manier om toch wat variatie in een minimalistisch interieur te brengen: gebruik textuur. Denk aan een natuurlijk behang met een textuur. Zo zit er net wat meer leven in, meer oogt het alsnog clean.

Wil je wel kunst in huis maar toch ook een minimalistisch interieur? Misschien in dit wat voor jou!

Fotocredits
Headerfoto: Bench Accounting - Unsplash 
Foto 1: Ane Degenaar 
Foto 2: Studio 7042 - Pexels 
Foto 3: Design Wash 
Foto 4: Matthew Donaldson - Design Hunter 
Foto 5: @maisdecor

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4536

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven