Huis
Tuin
Video

Zo mix en match je de mooiste hanglampen

Ben je ook zo dol op hanglampen boven de eettafel? In plaats van één of twee dezelfde lampen, zou je ook heel leuk kunnen mixen en matchen. Wij leggen uit hoe je dit het beste kunt doen voor een mooi resultaat.

Mix en match kleuren en materialen

Wanneer je verschillende hanglampen met elkaar wilt combineren, moet je wel een beetje lef hebben. Het is hierbij namelijk heel mooi om verschillende kleuren te gebruiken. Dit kunnen kleuren zijn als groen en blauw, maar je zou ook verschillende natuurtinten kunnen combineren. Het is wel slim om voor een bepaald kleurthema te kiezen, zodat de lampen echt goed bij elkaar passen.    

Bedenk ook van tevoren welke materialen je wilt gebruiken. Wil je gaan voor allemaal verschillende of heb je liever hanglampen van hetzelfde materiaal? Zo is het heel mooi om lampen van rotan met elkaar te combineren, maar het is ook mooi om een rotan lamp te mixen met lampen van staal of (rook)glas.

Dit zijn de 8 meestgestelde vragen over verlichting
Verlichting

Combineer verschillende groottes

Het is belangrijk om te werken met verschillende groottes van de hanglampen. Hiermee zorg je er namelijk voor genoeg balans. Heb je een hele mooie grote hanglamp gezien? Combineer deze dan met een wat kleinere lamp. Zorg er hierbij wel voor dat je niet één grote lamp hebt en verder allemaal kleintjes. De afwisseling is juist belangrijk!

Je zou er ook voor kunnen kiezen om voor twee lampen te gaan in dezelfde grootte, maar hierbij is het dan wel belangrijk dat de vorm of de kleur dan net wat anders is. Zo houd je toch nog dat speelse effect!

Hang ze op in verschillende hoogtes

Het leuke aan hanglampen is natuurlijk dat ze hangen en dat je ze zo hoog of laag kunt bevestigen als je zelf maar wilt. Hier kun je goed mee spelen als je ze met elkaar gaat mixen en matchen. 

Tip: Hang de lampen altijd op met behulp van meerdere mensen. Dan kunnen namelijk een paar mensen de lampen vast houden en de ander kan steeds een foto maken hoe het eruitziet. Wanneer je van een afstandje kijkt zie je namelijk beter of de balans goed is en zo zie je precies welke lamp er hoger moet en welke juist lager. Op deze manier creëer je een echte eyecatcher boven jouw eettafel!

Fotocredits

Headerfoto: Kwantum
Foto 1: Karwei
Foto 2: Binti home

Alieke van Rijn
ID: 9652

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven