Huis
Tuin
Video

Moeite met je huis opruimen? Zo maak je vast een begin

Sommige mensen zijn echte opgeruimde vogels en krijgen de kriebels van rommel. Aan de andere kant zijn er ook genoeg die de kriebels krijgen bij het idee om te moeten beginnen met opruimen. Onder welke categorie val jij?

Wanneer je moet beginnen met opruimen is het vaak al zo uit de hand gelopen, dat je niet weet waar je moet starten. Misschien zijn deze kleine tips wel heel bruikbaar om een begin te maken.

Kleine stappen

Waarschijnlijk denk jij nu al aan de vaat doen en de was, maar zo ver hoef je nog niet te gaan. Begin in kleine stappen. En denk dan nog kleiner. Loop je naar de keuken? Neem dan een keer een kopje mee. Deze hoeft nog niet eens in de vaatwasser,  als het kopje maar in de buurt uit komt.

Iets doen is beter dan niets doen

Een hele bekende uitspraak en zeker niet ingewikkeld. Er zijn drie manieren om te kiezen waar je begint met opruimen. Want geef toe, wanneer je huis echt een bende is weet je vaak in alle stress niet meer waar je moet beginnen met organiseren. 

  • Verzamel dingen die weg moeten. Verzamel alle kapotte spullen en het afval. Je kunt dit gemakkelijk doen door met een vuilniszak je huis door te gaan.
  • Zet spullen op de juiste plek. Zorg ervoor dat de kopjes in de keuken terecht komen, de vuile was in de buurt van de wasmand en het gereedschap in de schuur. De spullen op de juiste plek verzamelen is al een hele vooruitgang.
  • Spullen zonder plek verzamelen. Leg alle spullen die geen bestemming hebben bij elkaar. Dit kun je later nog uitzoeken, maar dan heb je het nu in ieder geval al gesorteerd.   

Fotobronnen

Headerfoto: Kyle Nieber - Unsplash

ID: 2619

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven