Huis
Tuin
Video

Zo laat je de natuurlijke trend stijlvol terugkomen in je interieur

We zien de natuurlijke elementen al een tijd, maar deze trend is een blijvertje! Ook voor 2020 kun je de natuur dus weer in huis halen. Wij spraken met Eigen Huis & Tuin ontwerpster Denise van den Berg over de leukste natuurlijke elementen voor in je interieur!

1. Groen

Planten kunnen natuurlijk niet missen in het interieur met veel natuurlijke elementen. Met planten haal je de natuur letterlijk in huis en ze staan prachtig in combinatie met aardse tinten en hout. Daarnaast zorgen planten ook voor zuivere en gezonde lucht in huis. Tip van Denise: "Zet de planten niet alleen neer maar hang ze ook op in leuke hoekjes. Denk bijvoorbeeld aan het hoekje bij de bank of boven je tv-meubel!" 

2020 wordt het jaar van de interieurcomebacks!
Woonkamer

2. Hout

Je kunt hout op ontzettend veel verschillende manieren laten terugkomen in je interieur. Denk aan een houten vloer maar ook aan houten meubels of deuren. Een houten wandkast of tafel is gemakkelijk in huis te halen en geeft je interieur een natuurlijke uitstraling. Volgens Denise kun je verschillende soorten hout prima met elkaar combineren als je ervoor zorgt dat ze elkaar niet raken. Je kunt dus zeker voor een houtentafel met een houtenvloer kiezen maar ga dan wel voor een houten tafel met bijvoorbeeld een stalen onderstel.

3. Riet en Rotan

Met riet en rotan creëer je een fijne ontspannen sfeer in huis. De uitstraling van riet en rotan past supergoed in een interieur met veel natuurlijke elementen. Je kunt aan de muur supertoffe rieten items hangen en ook lampen van rotan maken je natuurlijke interieur helemaal af. Opzoek naar een leuk rotan item? "Neem eens een kijkje op de zolder van je ouders, rotan is terug van weggeweest dus wie weet kom je daar nog een gave rotan kast of stoel tegen!" Is dat niet het geval, dan kun je altijd nog bij de kringloopwinkel buurten. 

4. Kleur op de muur

Uiteraard horen natuurlijke kleuren ook bij een natuurlijk interieur. Als basis is het volgens Denise mooi om een beige tint te kiezen en deze aan te vullen met bijvoorbeeld groen. "Een roestkleur op de wand past ook goed bij dit thema, en bij deze kleur steken de planten ook nog eens extra mooi af!" 

Fotocredits:

Headerfoto: Loods 5
Foto 1: Jellina Detmar
Foto 2: Bol.com
Foto 3: Karwei
Foto 4: Soo Deco

Daphne van Kaam
ID: 9559

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven