Huis
Tuin
Video

Niet verven? Zo maak je toch je muur gekleurd

Mag je de muur niet verven van je gehuurde huis? Of heb je er gewoon een verschrikkelijke hekel aan? Geen nood! Er zijn genoeg manieren om je muur toch een kleurtje te geven zonder dat er een likje verf aan te pas komt.

Tijdelijk behang

Je kunt natuurlijk je muur behangen, maar dan heb je ook een probleem als je gaat verhuizen en je een gekleurde muur achterlaat. Er bestaat tegenwoordig ook tijdelijk behang. Het geeft precies hetzelfde effect als gewoon behang, maar het grote voordeel hiervan is dat je het er weer gemakkelijk af krijgt. Perfect als je de muren niet mag verven in je gehuurde huis, of als je gewoon vaak van smaak verandert.  

Muurstickers

Wil je niet je hele muur volplakken met tijdelijk behang? Dan kun je ook kiezen voor muurstickers. Deze stickers zijn er in allerlei soorten en maten en kun je dus aanpassen aan de stijl van jouw huis. Er zijn ook speciale tegelstickers voor in je keuken of badkamer. Zo hoef je niet je tegels te vervangen, maar kun je ze zelf opfleuren.

Eyecatchers aan de muur

Ga voor een paar toffe eyecatchers aan de muur. Eén groot schilderij of één grote foto en de hele muur is al gevuld. Je kunt ook kiezen voor echte statements. Denk bijvoorbeeld aan een wandkleed aan de muur. Dit zorgt ook nog eens voor een fijne akoestiek in huis.

Planken

Hang planken op aan je muur! Je kunt hier veel accessoires op kwijt die een toffe sfeer aan je ruimte geven. Denk aan planten, schilderijen of vazen. Door grote brede planken aan je muur te maken heb je zo een toffe, wellicht gekleurde muur zonder echt met verf aan de slag te moeten gaan.

Spiegels

Spiegels maken een ruimte optisch groter en kunnen het dus heel leuk doen in jouw interieur. Heb je één gekleurde muur? Hang dan aan de andere muur een spiegel, zo wordt deze warme kleur weerkaatst richting de rest van de ruimte. Je kunt zo ook de sfeer die je hebt gecreëerd met accessoires laten doortrekken tot in de rest van de ruimte.

Fotocredits
Headerfoto: Designcologist - Unsplash
Foto 1: Dan Gold- Unsplash
Foto 2: Lotte Wullems
Foto 3: Camylla Battani - Unsplash

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3355

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven