Huis
Tuin
Video

Met deze tips geef je jouw nieuwbouwhuis toch een authentieke touch

Een nieuwbouwhuis is hartstikke fijn om in te wonen. Alles is modern en up-to-date, het is goed geïsoleerd en hoeft waarschijnlijk niet meer verbouwd te worden. Toch mist er soms nog iets in een nieuwbouwhuis: gezelligheid en authenticiteit. Met deze tips bereik je dat toch in je nieuwe woning.

Een nieuwbouwhuis is vaak strak en modern. Dit kan heel mooi zijn, maar ook een beetje kil en ongezellig. Volg daarom deze tips om je huisje helemaal jou te maken en net even wat authentieker te maken. 

Tip 1: Gebruik warme kleuren

Wit in huis is misschien wel makkelijk om mee te combineren, maar het kan wel wat kil ogen. Een warme tint zoals bruin of beige maakt de ruimte gelijk een stuk knusser. Je kunt bijvoorbeeld voor een accentmuur gaan of, als je er echt voor gaat, kun je de hele ruimte deze kleur geven. De volgende kleuren zijn perfect voor meer gezelligheid in huis:

  • Roodtinten, bijvoorbeeld oudroze, koraal of zalmkleur. Deze kleuren kun je goed combineren met zachtgrijs of houtkleur
  • Aardetinten, bijvoorbeeld bruin, beige of donkergroen.
  • Houtkleur, bijvoorbeeld chocolade- of hazelnootkleur. Deze staan juist prachtig bij felle kleuren.

Tip 2: Zorg voor eenheid

Als je meubels bij elkaar passen en er eenheid is, dan lijkt de ruimte gelijk een stuk gezelliger. Combineer bijvoorbeeld een mahonie tafel met een mahonie kast, en niet aan ander houtsoort. Ook kleuraccenten kun je beter vaker terug laten komen zodat er harmonie ontstaat. Hierdoor wordt je huis echt een thuis.

Tip 3: Kies voor warme materialen

Warme materialen geven je huis uiteraard een warmere look. Leg een lekker zacht (hoogpollig) vloerkleed in de woonkamer, of kleed je bank aan met wat zachte kussentjes. Ook hout is echt een warm materiaal. Daarnaast kun je nepbontjes ook op verschillende manieren stijlen. 

Tip 4: Kies de juiste raambekleding

In nieuwbouwhuizen komt vaak ontzettend veel licht binnen. Dit is fijn, maar kan er ook voor zorgen dat je huis minder gezellig voelt. Kies daarom de juiste raambekleding. Je kunt het beste kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Zo krijg je wel het gezellige gevoel van gordijnen zonder dat er veel licht verloren gaat.

Door de lichtdoorlatende gordijnen kun je echter wel heenkijken. Het zorgt dus niet voor heel veel privacy. Mocht je toch juist wel meer privacy willen, dan kun je de doorschijnende gordijnen combineren met goede overgordijnen.

Julia van Rijn
ID: 8318

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven