Huis
Tuin
Video

Onderzoek wijst uit: mensen die vroeg kerstversieringen ophangen zijn gelukkiger

Sta jij in augustus al te popelen om je kerstboom op te tuigen en ben je de nachtjes tot kerstavond al aan het aftellen? Grote kans dat jij dan hartstikke gelukkig bent. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die vervroegd hun kerstversiering ophangen zich gelukkiger voelen én minder stress ervaren.

Lachen mensen jou uit als je de dag na Halloween, of misschien nog wel eerder, al de kerstversiering tevoorschijn haalt? Dan heb je vanaf nu een heel goed tegenargument. Mensen die hun kerstversiering er vroeg bij pakken zijn namelijk gelukkiger. Dus! Steek die maar in je zak! 

kerstversiering

Foto: Kevin Fitzgerald - Unsplash

Deze bevindingen blijken, volgens Science Direct, uit onderzoek van de Britse psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin. Volgens McKeown word je namelijk herinnerd aan je jeugd wanneer je vroeg in de feestsfeer komt. Wanneer je de kerstversiering ophangt brengt dit je weer een beetje terug naar de tijd dat je nog in de kerstman geloofde.

Ook wordt er nog een vergelijking gemaakt tussen mensen die in huizen met veel kerstversiering wonen en mensen met weinig kerstversiering. Het blijkt namelijk dat de mensen die hun huis meer versieren sneller vriendelijk worden gevonden.

Bron: Metro
Headerfoto: Element 5 Digital - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3239

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven