Huis
Tuin
Video

Onderzoek wijst uit dat een huis vol planten ervoor zorgt dat vrouwen langer leven

Het klinkt wat ongeloofwaardig, maar volgens een Harvard onderzoek zijn de sterftecijfers van vrouwen minder hoog wanneer zij in een groene omgeving leven. Dat geldt voor zowel een omgeving met veel natuur, maar ook in een huis vol met planten!

Onderzoek

Eerder kon je hier al lezen dat planten je gelukkiger maken. Maar volgens dit Harvard onderzoek laten ze je ook nog eens langer leven! Om dit te onderzoeken hebben ze 8 jaar lang vrouwen onderzocht die leven met veel groen om zich heen en vrouwen die dat niet deden. Wat bleek? Het sterftecijfer van de vrouwen met veel groen om zich heen was 12% lager dan de vrouwen die weinig groen in en om het huis hadden!

Hier komt het door

Naast dat planten er heel leuk uitzien, zijn ze dus ook heel goed voor je. Dit komt doordat ze het vermogen hebben om koolstofdioxide te absorberen en om te zetten in schone zuurstof. Hartstikke handig in de vervuilde en overbevolkte wereld waarin we nu leven. Dit alles heeft een invloed op de mate hoe vaak we ziek worden. Volgens het onderzoek hadden de vrouwen met veel groen in en om het huis, minder vaak last van luchtwegaandoeningen en kregen ze zelfs minder snel kanker.

Nog een reden dus om je plantencollectie uit te breiden!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Brina Blum

Alieke van Rijn
ID: 9336

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven