Huis
Tuin
Video

Zo zorg je dat een uitgebloeide orchidee weer bloemen krijgt

Orchideeën zijn bijzondere bloemen die sowieso de show stelen, welke kleur ze ook hebben! Heeft de jouwe zijn bloemen verloren? Zo zorg je dat ze weer terugkomen.

Voortplanten

Voor een orchidee is het helemaal niet erg om geen bloemen te hebben. Zolang er genoeg licht, voedsel en een goede temperatuur is, vindt de plant het wel welletjes. Aan voortplanten wordt dan helemaal niet gedacht, dus bloemen zijn ook niet nodig.

Paniek

Eén manier om je orchidee opnieuw te laten bloeien, is dan ook door ‘m eens een beetje in paniek te brengen. Zet hem bijvoorbeeld op een iets donkerdere plek waar de zon minder lang staat. Of plaats hem in een koelere ruimte. De plant denkt dan: ‘Oh nee! Tijd om me voort te planten!’

Donker hoekje

Zet de orchidee dus eens op een plek waar het iets minder fijn is, of verwaasloos hem (een beetje dan, natuurlijk). De kans is groot dat de bloemen binnen de kortste keren weer tevoorschijn komen.

Verzorging

In de zomer hebben orchideeën één keer per week water nodig, en in de winter zo’n 1 keer in de 10 dagen. Het best geef je hem water door hem even te laten staan in een laagje water in de wasbak. Per soort orchidee verschilt het of en waar steeltjes moeten worden afgeknipt wanneer de bloem verwelkt. Hiervoor zoek je dus het best de specifieke orchidee op die bij jou thuis staat.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Mohammad Ali Jafarian - Unsplash
Artikelfoto: Fsog42 - Instagram

Bron: Orchideee, Bloomifique

Christa Koeyvoets
ID: 8744

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven