Huis
Tuin
Video

Dit is waarom de orchidee een van de populairste planten is (en jij 'm ook wil)

Iedereen heeft op een moment in z'n leven wel een orchidee in huis staan. Deze prachtige plant met bloemen is dan ook niet voor niets één van de populairste planten. Wij geven je drie redenen waarom je 'm (weer) een plekje in je interieur wil geven.

Voor ieder wat wils

Denk je bij een orchidee al snel aan de klassieke witte bloemen? Think again!  Er zijn namelijk maar liefst 25.000 soorten orchideeën. Van poederig pastel tot donkerpaars en van gestreepte bloembladeren tot heuse tijgerprintjes. Zo is er voor iedereen wel een favoriet die mooi in het interieur past.

De orchidee als snijbloem

Wist je dat de orchidee ook als snijbloem verkrijgbaar is? Deze bloem staat niet alleen mooi in een boeket, maar ook op zichzelf is het een ware beauty. Het mooie is: de orchidee blijft weken mooi in een vaas met een laagje water. Ververs het water wel regelmatig.

Makkelijk te verzorgen

Vind je het zonde dat een bos bloemen in huis snel vergaat? Ga dan voor een orchidee! Deze plant is namelijk supersterk, makkelijk te verzorgen én blijft weken mooi.

De beste plek voor een orchidee is op een lichte plaats in huis. Als de bladeren van groen naar geel kleuren, betekent dat dat de plant te veel zon krijgt. Laat 'm bijvoorbeeld pronken op je dressoir in je woonkamer. Is deze ruimte is het namelijk vaak rond de 20 graden Celsius; de ideale temperatuur voor de orchidee.

Geef de plant ongeveer één keer per week water. Als de orchidee in een pot staat en je 'm er makkelijk uit kunt halen, dan kun je 'm het best even onderdompelen in lauwwarm water en laten uitlekken. 

Fotocredits
Headerfoto: Kai Oberhausen - Unsplash
Foto 1: Lotte Wullems

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3923

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven