Huis
Tuin
Video

5x inspiratie voor een ovale eettafel in je interieur

In de meeste interieurs zie je een ronde of een rechthoekige eettafel terugkomen. Maar heb je weleens nagedacht over een ovale tafel. Wij geven je inspiratie en laten je zien hoe mooi dit kan zijn!

Voordelen

Past er geen ronde tafel in huis, maar vind je het wel heel erg leuk? Dan zou je ook kunnen gaan voor een ovale tafel. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar er zitten ook zeker voordelen aan! Er kunnen bijvoorbeeld veel mensen aan zitten door de lengte en hij heeft geen nare, scherpe hoeken heeft. Je zult je aan deze tafel dus niet zo snel vervelend stoten! 

Scandinavisch

In de Scandinavische stijl zie je veel ronde vormen, zo past een ovale tafel hier perfect bij. Ga bijvoorbeeld voor een tafel met een dun tafelblad en subtiele zwarte poten, zodat het ruimtelijk oogt.

Lekker robuust

Houd je toch meer van industrieel? Ook onder een ovale tafel staan metalen poten heel mooi! Combineer ze met een natuurlijk, robuust tafelblad en je tafel is een echte eyecatcher.

Een bankje

Het leuke aan een ovale tafel is dat je hem goed kunt combineren met een bankje. Bij een ronde tafel is dit niet zo praktisch, omdat deze daar niet lang genoeg voor is. Doordat je de tafel ver over een bankje kunt schuiven, neemt het minder ruimte in beslag en past het in bijna elke ruimte! 

In een erker

Heb jij toevallig een erker in huis waar je een bankje in kunt maken? Dan is een ovale tafel ook een goede oplossing. Zo kunnen er heel veel mensen aan tafel zitten en kun je een gezellig eethoekje creëren!

Ben je er al over uit welke eettafel je gaat nemen, maar twijfel je over de stoelen? Hier geven wij je inspiratie.

Fotocredits:

Headerfoto: Ethnicraft
Foto 1: Sterk Online
Foto 2: Norm Architects
Foto 3: Zwaar tafelen
Foto 4: Styling frugal
Foto 5: CC+Mike

Alieke van Rijn
ID: 9343

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven