Huis
Tuin
Video

Een moodboard maken voor je interieur? Zo doe je dat

Knutselen, knippen, plakken… Met het maken van een moodboard kun je even helemaal je creatieve brein loslaten. Maar hoe maak je nou een moodboard waar je echt wat aan hebt en waar je je interieur op kan baseren? Wij geven je wat tips

1. Doe inspiratie op

Voordat je begint, is het belangrijk om inspiratie op te doen. Dit kun je doen op Pinterest, Instagram of gewoon in tijdschriften. Zo kun je beter bedenken wat je mooi vindt of juist helemaal niet. Kijk ook gewoon naar plaatjes van de natuur of lifestyle foto’s, dit kan ook al heel veel zeggen over jouw toekomstige interieur.

Tip: Sla de plaatjes wel direct op, of scheur ze uit. Anders kun je ze niet meer terugvinden!

5 retro trends in huis die nu weer helemaal hip zijn
Woonkamer

2. Bedenk wat voor moodboard je wilt maken

Het ene moodboard is het andere niet, want je kan het op heel veel verschillende manieren aanpakken. Weet je bijvoorbeeld wel welke sfeer je wilt creëren in huis, maar nog niet precies welke meubels je mooi vindt? Maak dan een collage met kleuren en materialen, zodat je bij elk item wat je koopt kan kijken of het bij je sfeercollage past.

Weet je juist wel heel goed welke meubels je in huis wilt, maar kun je de sfeer nog niet goed definiëren? Maak dan een moodboard met wat meer meubels en decoraties. Je zult zien, uiteindelijk ontstaat er een sfeer die je hoogstwaarschijnlijk ook echt mooi vindt! Natuurlijk kun je ook voor een mix gaan van deze verschillende moodboards.

3. Selecteer de plaatjes

Wanneer je inspiratie hebt opgedaan, heb je waarschijnlijk al een heleboel foto’s. Nu is het de taak om ze goed te gaan selecteren. Welk plaatje moet er sowieso in en welke vind je eigenlijk iets minder mooi? Kijk ook goed naar je kleurenpalet en kijk of de plaatjes daarbij aansluiten. Knip de plaatjes nog niet kleiner, dit kan je beter pas doen bij de laatste stap, omdat je anders details kan wegknippen die juist wel mooi staan bij je moodboard.

4. Knippen en plakken

Genoeg mooie plaatjes? Dan kan je met de vormgeving beginnen. Print de plaatjes uit die je hebt gevonden op het internet en pak een groot vel karton, het liefst zo stevig mogelijk. Leg alle plaatjes op het vel neer en kijk goed naar de compositie. Als je dat lastig vindt, is het slim om wat verder van je moodboard te gaan staan en je ogen half dicht te knijpen. Op deze manier zie je beter of het moodboard in balans is en kun je gaan schuiven met de plaatjes, totdat het er mooi uitziet. Nu kan je de plaatjes gaan uitknippen en opplakken. Het is ook leuk om wat 3D items toe te voegen, zoals blaadjes, gekleurde knoopjes of andere voorwerpen die passen bij jouw moodboard

Tevreden? Hang je collage op en kijk bij alle producten die je voor je interieur wil kopen of het past bij je moodboard. Zo weet je zeker dat jouw interieur helemaal bij je past!

Fotocredits

Headerfoto: Thuis interieur
Foto 1: Alieke van Rijn
Foto 2: Shannah Lea Interiors
Foto 3: Eclectic trends - Joanna Noguera

Alieke van Rijn
ID: 8867

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven