Huis
Tuin
Video

7 manieren om een pegboard te gebruiken in je interieur

Ken je de pegboards al? Dit zijn grote wandpanelen met gaatjes erin waaraan je van alles kunt ophangen. Het leuke van zo'n bord is dat je 'm op heel veel verschillende manieren kan gebruiken in je interieur. Wij geven je 7 ideeën om zo'n pegboard in je interieur toe te passen.

1. Als organizer

Om ervoor te zorgen dat het geen rotzooi is op je bureau,  is het belangrijk dat je genoeg opbergruimte hebt. Een pegboard is hier een hele goede oplossing voor. Je kunt er namelijk allerlei bakjes en haakjes aanhangen, zodat je al je schrijfwaren of knutselspullen eraan kwijt kan. 

6x de mooiste wandrekken voor in je interieur
Huis

2. Als kapstok

Als je voor een wat groter pegboard kiest, kun je hem ook gebruiken als kapstok. Hang er wat grotere of meerdere haken aan, zodat je er genoeg jassen of accessoires aan kunt hangen.

3. In de keuken

Extra opbergruimte in de keuken is altijd fijn en daarom kun je ook hier een pegboard goed voor gebruiken. Dit vult ook gelijk een lege muur op en is superhandig voor lepels, voorraadpotten of kopjes!

4. Voor gereedschap

Ook in de garage kan een pegboard heel erg handig zijn. Zo kun je er veel gereedschap aan kwijt, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Naast dat dit ervoor zorgt dat je garage geen rommelhok meer is,  is het ook fijn dat je zo heel makkelijk het gereedschap kan pakken en dat het altijd geordend is. 

5. Voor de sleutels

Ben je vaak je sleutel kwijt? Dan is het slim om ze altijd op een vaste plek te hangen, zodat je precies weet waar je moet zoeken. Hang ze bijvoorbeeld aan een pegboard, hier kun je veel sleutels aan kwijt én het ziet er ook nog eens leuk uit!

6. In de babykamer

Als je spullen van een baby of kind op een leuke manier wilt opbergen, is een pegboard altijd een goed idee. Hang er mandjes aan in verschillende groottes en je zult zien dat de kamer er al veel netter uitziet.  Wil je meer inspiratie over hoe je de kinderkamer low budget opruimt? Dat lees je hier

7. Voor de plantjes

Last, but not least. Je kan een pegboard natuurlijk ook gewoon gebruiken voor decoratie en 'm volzetten met plantjes. Zo creeër je nog meer ruimte voor je planten en dat is alleen maar een goede reden om er nog een paar bij te kopen!

Fotocredits

Headerfoto: The container store
Foto 1: Ikea
Foto 2: Kreisdesign
Foto 3: Kreisdesign
Foto 4: Momcrieff
Foto 5: A cup of life
Foto 6: Joy Fully Mad
Foto 7: Apartment Apothecary

Alieke van Rijn
ID: 9604

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven