Huis
Tuin
Video

3 handige tips voor een plantenhoekje in huis

Planten kun je natuurlijk verspreiden door je huis, maar wat ook leuk kan zijn, is een hoekje vol planten. Het staat gezellig en is echt een pronkstuk in je ruimte. Waarom niet, dus?

Naast dat een plantenhoekje er heel gezellig uitziet, is het ook gunstig voor de groei van je planten en je gezondheid. Snel zo’n hoekje in je huis zetten met deze tips dus.

1. Kies de juiste hoek

Heb je een vrij hoekje in je huis? Dan kun je die natuurlijk vol zetten met planten. Niet ieder hoekje is echter geschikt voor planten. Je moet namelijk ook nadenken over de hoeveelheid zonlicht en de warmte. Als je je planten in een donker hoekje zet, zullen ze namelijk niet lang overleven.

2. Omhoog!

Je kunt in een klein hoekje al ontzettend veel planten kwijt, en helemaal als je de hoogte inwerkt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van tafeltjes, kastjes of je hangt planten op aan het plafond. Zo heb je meer variatie dan wanneer je alle planten gewoon naast elkaar zet.

3. Kies je planten en potten

Voor het ideale plantenhoekje kies je verschillende plantenpotten. Varieer in de maat en kleur van de planten voor een speels effect. Om de verzorging makkelijk te maken, kun je het beste kiezen voor planten die dezelfde hoeveelheid zonlicht en water nodig hebben. Ook kun je leuk spelen met bloempotten. Kies verschillende soorten uit, maar laat ze wel een beetje bij elkaar passen.

Julia van Rijn
ID: 8686

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven