Huis
Tuin
Video

Weer eens wat anders: groen in een glas

Kamerplanten hoeven allang niet meer alleen in een keramieken of plastic pot te zitten. Veel leuker is om veel van de plant te kunnen zien. Hoe doe je dat? Met glas natuurlijk!

Je kunt planten en glas op allerlei verschillende manieren combineren. Door glas te gebruiken kun je delen van de plant zien die je gewoonlijk nooit zou zien. Dit is origineel en ook nog eens erg interessant.

1. De waterplant

De waterplant hoeft niet alleen in een aquarium of vissenkom te staan. Je kunt hem ook heel leuk in een vaas showen. De planten bewegen heel vredig in het water waardoor je er eindeloos naar kunt staren, heel ontspannend dus. Ook is dit de ideale plant voor iemand zonder groene vingers. Wil je zo’n leuke waterplant in een vaas? Dit is hoe je hem zelf kunt maken! 

2. Half in het water

Sommige planten lenen zich erg goed om alleen met de wortels in een glazen vaas te zetten. Deze wortels kunnen namelijk ook mooi en interessant zijn. Spoel hiervoor eerst de wortels van je plant af, en plaats deze daarna in een mooie vaas. Je kunt hier kiezen voor een grote plant met alle wortels in het water, of een kleiner plantje die aan het oppervlak drijft. 

3. Glazen bloempot

Planten als de graslelie, rus en asparagus hebben mooie, decoratieve wortels. Deze kun je tentoonstellen in een glazen pot. Je plant deze dan gewoon net zoals iedere andere plant die je zou planten in bijvoorbeeld een terracotta pot.

4. Glazen stolp

Planten hoef je niet alleen maar in het glas tentoon te stellen. Juist onder het glas geeft ook een leuk effect. Dit is goed geschikt voor makkelijke plantjes, bijvoorbeeld een cactus of een vetplantje. Laat je plantjes echter soms wel even luchten door de stolp even op te tillen. Anders kan er te veel condens ontstaan waardoor je plantjes kunnen gaan schimmelen.

5. Terrarium

Dit is een hele leuke trend die we de laatste tijd veel zien: een terrarium voor je planten. Dit is de makkelijkste manier om je plant te verzorgen, want hij verzorgt zich in principe zelf. Ook kun je dit zelf maken.

Ook leuk: een blad van een plant in een glazen vaas. Vooral dit blad van de monstera.

Fotocredits
Headerfoto: Sarah Dorweiler - Unsplash 
Foto 1: Tilly’s nest 
Foto 2: Jesimpki - dengarden 
Foto 3: Residence magazine 
Foto 4: Waen - Etsy 
Foto 5: Cottage crossroads 
Foto 6: @capsulegardens 

Julia van Rijn
ID: 7847

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven