Huis
Tuin
Video

Op vakantie? Zo krijgen je planten genoeg water (zonder knutselwerk!)

Op vakantie gaan, kan best een gedoe zijn voor het thuisfront. Sommige planten hebben nou eenmaal geregeld water nodig! Met deze slimme truc hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Makkelijk

Geen knutselwerk met plastic flessen met gaten erin, deze truc is zo gepiept, je hebt waarschijnlijk alles al in huis én het is zo opgeruimd als je terugkomt van vakantie. 

Keukenrol

Rol wat keukenpapier strak op en hang het uiteinde van deze ‘sliert’ in een glas gevuld met water. Het andere uiteinde leg je op de potgrond, een paar centimeter van de plant af. Heb je een groot stuk grond dat bevochtigd moet worden, dan maak je natuurlijk een langere sliert van keukenrol.

Absorberen

Hoe het werkt? Het keukenpapier zal het water langzaam absorberen en het dan verspreiden over de potgrond. Let wel op dat je het uiteinde van het keukenpapier zo diep mogelijk in het glas steekt, anders steekt het keukenpapier op een gegeven moment boven het water uit en dan gebeurt er niks meer.  

Christa Koeyvoets
ID: 8494

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven