Huis
Tuin
Video

Handig om te weten: deze 6 planten hebben bijna geen water nodig

Ook al is het maar een kleine moeite, niet iedereen is even goed in het bijhouden van huiskamerplanten. Voor je het weet heeft jouw groene vriend zijn kleurtje verloren en hangt hij gevaarlijk ver met zijn blaadjes naar beneden. Herkenbaar? Dan zijn deze zes planten écht iets voor jou!

1. Zamioculcas

Zamio-wattes? De Zamioculcas -ook wel kamerpalm- is de ideale plant als je niet zoveel tijd of zin hebt om ‘m te verzorgen. Qua zonlicht heeft hij weinig eisen en zeer weinig water nodig én hij is super leuk om te zien. Score!

2. Sansevieria

De Sansevieria is eigenlijk niet dood te krijgen, alleen als je hem te veel water geeft kan hij nog weleens het loodje leggen. Hij heeft geen plantenvoeding nodig en is ook nog eens luchtzuiverend, chill! Let op: de Sansevieria is wel giftig.

3. Cactus

De Cactus kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze groene vriend drinkt bijna niets en dus kun je altijd op hem rekenen. Hij wordt steeds populairder in de Nederlandse huiskamers door zijn stoere en tegelijkertijd schattige look. Let op: hij is soms wel prikkelbaar.

4. Yucca

De Yucca is een lekker makkelijke kamerplant die niet te veel eisen heeft. Hij drinkt lekker weinig en hoeft ook geen plantenvoeding. Als je hem op een zonnige plek zet redt hij zich prima! Let op: ook de Yucca is giftig.

5. Guzmania Hope

Toe aan een beetje kleur in je huis? Dan is de Guzmania Hope echt iets voor jou! Deze mooie, kleurrijke plant heeft een makkelijk karakter. Hij vindt plantenvoeding niets maar wilt wel af en toe een slokje water, top!

6. Aloë Vera

De Aloë Vera zit bomvol gezonde stofjes en is een knappe plant om te zien. De plant heeft weinig water nodig en staat graag half in de schaduw. Ook de Aloë Vera is giftig, dus pas op met kleine kinderen en huisdieren.

App

Ben je nog steeds bang dat je plant het niet gaat redden? Download dan de verzorgingsapp van Plantsome, die zorgt ervoor dat je je groene vriend nooit meer vergeet te verzorgen!

Wil je een plant die écht goed bij je past? Kijk dan even hier!

Fotocredits
Headerfoto: Raw Pixel - Unsplash
Foto Cactus: Annie Spratt - Unsplash
Foto Aloë Vera: Alex Holyoake - Unsplash

Bron: Plantsome

Tekst

Lobke Taal

ID: 4038

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven