Huis
Tuin
Video

Briljant! Deze robot zorgt ervoor dat je plant altijd voldoende daglicht krijgt

Om je planten in leven te houden is het natuurlijk van belang dat je ze voldoende water geeft, maar minstens zo belangrijk is de hoeveelheid daglicht die ze krijgen. Geen idee hoeveel licht je planten nodig hebben? Schakel de hulp van deze plantenrobot in!

Lukt het jou zelfs niet een vetplantje in leven te houden? Dan mag het wel duidelijk zijn. Jij hebt geen groene vingers. Maar gelukkig is er hulp voor je. Deze plantenrobot zorgt er namelijk - met zijn spinnenpoten- gewoon zelf voor dat je plantje áltijd voldoende daglicht zal krijgen!

De Hexa robot, ontworpen door Vincross, is een wandelende robot met een vetplantje op zijn ‘hoofd’. Zijn missie? Ervoor zorgen dat het vetplantje genoeg daglicht krijgt. Want… krijgt ‘ie dat niet, dan krijgt het plantje een hele gekke kleur én een nog vreemdere vorm! De hele dag door bepaalt de robot of je plant zon of juist schaduw nodig heeft, en loopt er daarom lekker op los. Wanneer de robot in de zon staat kan zijn ‘hoofd’ 360 graden draaien om ervoor te zorgen dat elk blaadje zonlicht kan vangen. 

Hoe dat eruitziet? Zo!

Regendans

En merkt de robot op dat je plant water nodig heeft? Dan doet de robot een schattig, doch dorstig, dansje voor je om je aandacht te krijgen.  Een kleine regendans dus! 

Ontworpen uit medelijden

De robot werd in eerste instantie voor meerdere doeleinden ontworpen, maar Tianqu Sun -de bedenker van de robot- besloot het ontwerp aan te passen toen hij eens dat een zonnebloem doodging omdat ‘ie in een schaduwrijke hoek stond. Op zijn blog legt hij uit: “Planten zijn passief. Het maakt niet uit of ze gesnoeid, verbrand of uit de aarde worden getrokken, ze houden zich stil en accepteren wat hen overkomt. Ze hebben de minste vrijheid tussen alle wezens in de natuur.” Zijn empathie voor planten inspireerde hem om een persoonlijke verzorger voor de plant te ontwerpen. Mooi toch?!

Mét Wifi!

De plantenrobot heeft 6 flexibele benen waarmee hij praktisch overal kan lopen, in welke richting of over welk obstakel dan ook. Hij is zelfs wendbaar genoeg om bijvoorbeeld over een gat tussen twee tafels te stappen. Hij heeft dan ook verschillende ogen, net als een echte spin, een infraroodsensor, een afstandssensors en een camera met nachtvisie. En alsof dat nog niet genoeg is heeft ‘ie ook nog een ingebouwd WiFi-netwerk met onder andere een USB-poort.

Marjolein Sintenie
ID: 8378

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven