Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je de plastic binnenpot altijd om je plant moet laten zitten

Je hebt net een nieuwe plant gekocht en wil hem graag in een mooie pot zetten. Helaas is de plant iets te groot voor de pot dus je wilt hem overpotten. Dit kun je echter beter niet doen...

Je kunt je plant namelijk het beste in de plastic binnenpot laten zitten en deze in een (passende) mooie pot zetten. Op deze manier blijft je plant het gezondst.

Rottende wortels

Als je een plant uit de plastic pot haalt en in een andere pot zonder gaatjes zet, kunnen de wortels gaan rotten. Dit komt doordat het overtollige water dan nergens naartoe kan gaan en in de pot blijft zitten De wortels blijven dan nat staan waardoor ze gaan rotten. Hierdoor gaat je plant hangen en uiteindelijk dood.

Overpotten

Als je plant hard groeit is het natuurlijk wel eens nodig om hem in een grotere pot te zetten. Dan kun je hem wel uit de plastic pot halen. Zet hem dan in een pot met een of meerdere gaten onderin met daaronder een schoteltje. Een terracottapot heeft dit meestal wel. Zo kan het overtollige water wegstromen en blijft je plant gezond. Als je een sierpot zonder gaatjes hebt, kun je ook een grotere plastic binnenpot kopen en hier je plant inzetten, of natuurlijk een gaatje in de bodem boren en er alsnog een schoteltje onder zetten! 

Ben je nog op zoek naar een bijzondere bloempot? Deze varianten laten je plant echt shinen!

Fotocredits
Headerfoto: James Pond - Unsplash

Julia van Rijn
ID: 7919

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven