Huis
Tuin
Video

Met deze tip lijken je ramen een stuk groter (en zo ook je ruimte!)

We zijn niet allemaal gezegend met een huis met hoge ramen. Soms moet je het doen met wat kleinere ramen. Alleen zorgt dat er helaas ook voor dat de ruimte kleiner oogt. Gelukkig kun je je ramen groter doen lijken met deze tip!

Deze tip heeft alles te maken met je gordijnen en de plaatsing hiervan. Je hebt echter wel rol- of vouwgordijnen nodig. Luxaflex kan ook werken.

Hoe werkt het?

Het enige wat je hoeft te doen is je gordijnen net iets hoger op te hangen dan je gewoonlijk zou doen. Denk aan ongeveer 40 centimeter boven het raam. Deze afstand hangt wel af van de lengte van je gordijnen en de ruimte boven het raam. Reken dit dus even goed uit. Laat vervolgens de gordijnen zakken tot net over de bovenkant van het raam.

Grote ramen

Op deze manier lijken je ramen optisch hoger. Het creëert namelijk de illusie dat het raam begint waar je je gordijn hebt opgehangen. Zo lijkt ook de ruimte hoger en groter. Ideaal voor kleine woningen dus!

Voor ruimtes met kleine ramen of helemaal geen ramen, kan het moeilijk zijn licht in de ruimte te brengen. Wij hebben een aantal tips waarop je dat alsnog kunt doen.

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis en Tuin
Foto 1: The Sorry Girls

Tekst
Julia van Rijn

Bron: The Sorry Girls

ID: 4579

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven