Huis
Tuin
Video

Om deze 5 redenen zou je eigenlijk kokos potgrond moeten gebruiken

Dat je planten een goede potgrond nodig hebben om goed te kunnen groeien is niets nieuws. Wist je dat kokos potgrond de perfecte basis is voor jouw kamerplanten? Dit zijn de vijf redenen waarom!

1. Luchtige structuur

Potgrond waar kokos in verwerkt is heeft een hele luchtige structuur, doordat het uit gecomposteerde kokosvezel bestaat. Hierdoor kunnen de wortels van je plant een stuk beter groeien, omdat ze meer vrijheid hebben. Het voordeel hiervan is dat je planten gezonder zijn en dus ook een stuk groener en glanzender.

Dit is waarom je planten moet controleren in de winkel voordat je ze koopt
Huishouden

2. Minder water geven

Potgrond met kokosvezel houdt veel meer water vast dan gewone potgrond. Het werkt als een soort spons. Hierdoor hoef je veel minder water te geven. Hierdoor zullen de wortels nooit meer uitdrogen, wat ook resulteert in een gezonde plant die goed groeit!

3. Geschikt voor heel veel planten

Je kunt dit gebruiken voor bijna alle kamerplanten, maar ook terrasplanten en zelfs mediterrane planten hebben baat bij deze potgrond. 

4. Altijd schone handenen minder rommel

Planten verpotten kan een klusje zijn wat voor veel rommel zorgt. Wanneer je kokos potgrond gebruikt, houd jij in ieder geval je handen schoon omdat het niet kleeft. Door de luchtige structuur gaat dit niet tussen je nagels zitten, waardoor je heel gemakkelijk en netjes kunt overpotten.

5. Beter voor het milieu

Potgrond op basis van kokosvezel is 100% biologisch en beter voor het milieu, omdat er geen turf in verwerkt is. Dit is veel beter voor het milieu, omdat bij het opgraven van turf veel CO2 vrijkomt. Door dit gedeelte te vermijden belast je het milieu een stuk minder.

Fotocredits:

Headerfoto: Couleur - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9523

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven