Huis
Tuin
Video

5 redenen om dit jaar géén kerstboom te nemen

Een kerstboom kan heel gezellig zijn in huis, maar soms is ‘ie ook best onhandig en zorgt hij alleen maar voor meer schoonmaakwerk. Eigenlijk zijn er ook genoeg redenen te bedenken waarom je de kerstboom een jaartje zou overslaan. Wij zetten er alvast een paar voor je op een rijtje.

1. Kerst duurt maar twee dagen

Wanneer het in het najaar even twee dagen warm wordt, ga je toch ook niet de hele zomergarderobe van zolder halen? Waarom zou je dan wel een kerstboom in huis halen terwijl kerst maar twee dagen duurt? Eigenlijk best wel raar als je het zo bekijkt!

Een kerstboom met of zonder kluit? Dit moet je weten!
Kamerplanten

2. Een kat gaat niet altijd samen met een kerstboom

Heb je een kat in huis? Dan zal je vast ook wel weten dat een kerstboom niet altijd even goed samengaat met jouw kat! Hij probeert erin te klimmen, trekt de kerstballen uit de boom of gooit heel de boom om. Net een handige combinatie dus.

3. Elk jaar veranderen de kersttrends

Elk jaar zijn er weer andere kleuren die in zijn met kerst. De ene keer is het traditioneel rood, de andere keer goud en het volgende jaar is glitter and glamour weer helemaal hip. Dat betekent dus dat je ook elk jaar weer andere kerstballen moet kopen, en dat kost niet niks!

4. Het kost veel geld

En dat is ook direct de volgende reden, een kerstboom kost nog best veel geld. Helemaal als je nog een beetje een mooie wilt! Dit geld zou je ook kunnen uitgeven aan leuke cadeautjes of lekker eten tijdens kerst.

5. Geen diner en kerstbrunches bij jou thuis

Deze laatste reden is vooral belangrijk voor de mensen die het maar niks vinden om gastheer of vrouw te spelen. Wanneer je geen kerstboom in huis hebt, zullen namelijk de kerstdiners en -brunches vaak bij iemand anders zijn omdat zij van de gezelligheid van een kerstboom willen genieten. Op deze manier hoef je je niet uit te sloven in de keuken én heb je ook geen last van die mega afwas!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Michael Voroshnin

Bron

Mariskav87

Alieke van Rijn
ID: 9757

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven