Huis
Tuin
Video

Stuur jij regelmatig pakketjes retour? Dit is wat ermee gebeurt!

Nog nooit is online shoppen zo makkelijk én goedkoop geweest als tegenwoordig. De meeste webshops hanteren gratis verzending vanaf een bepaald bedrag en leveren het product vaak al de volgende dag bij je thuis. En dus bestellen we er flink op los, maarreh.. wat gebeurt er eigenlijk met al die retouren?

Retourtje, retourtje

NOS maakte een special waarin ze kijkers meenemen in het retourproces. Want weten we eigenlijk wel wat de gevolgen zijn van de duizenden pakketjes die iedere dag weer retour komen?

Laten we het even over de cijfers hebben. De gemiddelde Nederlander stuurt ongeveer 15% van de bestelde pakketjes weer terug. Dit percentage is een ruwe schatting, het hangt er namelijk heel erg vanaf wat we precies bestellen. Zo sturen we kleding (40%) het vaakst terug, gevolgd door schoenen. Boeken en woonartikelen staan onderaan de lijst.

Easy peasy

Superhandig dat we tegenwoordig zó makkelijk pakketjes kunnen retourneren, sommige webwinkels komen het pakket zelf bij je thuis ophalen! Maar... goed voor het milieu is het niet. Ook blijken er regelmatig kleding en schoenen tussen te zitten die wél gedragen zijn.

NOS kreeg de mogelijkheid te filmen bij de kwaliteitscontrole van een webshop. Daar werken mensen die elk product dat retour komt controleren op schade, geur en vlekken. Één van de dames die voorkomt in het filmpje is Selma, de verhalen die zij vertelt zijn niet altijd even smakelijk.

Sexy en sporen

Wat dacht je bijvoorbeeld van de bergen lingerie die teruggestuurd worden? Selma vertelt dat ze vooral deze producten uitvoerig gecontroleerd moeten worden op ‘sporen’. Wat voor ‘sporen’ Selma hier zoal vindt laten we even in het midden, “Gelukkig hebben we een pompje met desinfectie” aldus Selma.

De hele special bekijken? Kijk dan hier!

Wil je toch nog even online winkelen? Hier vind je de leukste dekbedden voor kinderen. Maar denk er dus wel even over na voordat je je pakketje weer retourneert! 

 

Fotocredits
Headerfoto: Bench Accounting - Unsplash

Tekst
Lobke Taal

Bron: NOS

ID: 4035

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven