Huis
Tuin
Video

Zo creëer je een retro stijl in je interieur

Retro is hot! De stijl uit de jaren vijftig en zestig zie je steeds meer terug. Vinden wij hartstikke leuk! Maar hoe creëer je nou een retro look in je hedendaagse interieur?

Een retro interieur staat bekend om het gebruik van kleur en aparte vormen, beïnvloed door de jaren '50 en '60. Je kunt zulke meubels vaak vinden bij tweedehands- of vintagewinkels. Echter hebben tegenwoordig ook grotere warenhuizen, bijvoorbeeld IKEA, meubels met een retro touch.

Ronden vormen

Meubels uit de jaren vijftig en zestig hebben vaak wat rondere vormen. Denk aan een ronde tafel of een stoel met afgeronde hoeken. Ook iets ongewone vormen zie je vaak terug bij deze stijl, maar wel altijd met ronde hoeken.

Kleuren

Retro stijl wordt ook gekenmerkt door het gebruik van kleur en patronen. Oranje, geel en bruin zie je vaak terug in bijvoorbeeld tapijten of een kleurtje op de muur. Ook zie je vaak een eyecatcher met een wat fellere kleur, bijvoorbeeld roze.

Motieven en patronen

Een meubelstuk met een leuk patroon kan niet ontbreken in een retro interieur. Ga bijvoorbeeld voor een fauteuil met een print of verwerk het in een vloerkleed. Ook behang met een motief kan heel mooi staan.

Plastic

Plastic meubelen klinken misschien een beetje goedkoop, maar ze zijn wel helemaal retro. Denk aan een plastic kuip- of eetkamerstoel of een accessoire van plastic. Dit en een mooi fel kleurtje maakt je interieur helemaal retro.

Teakhout

Teakhout is al een tijdje populair, denk aan de mid-century stijl. Hij past ook helemaal in een retro interieur. Ga bijvoorbeeld voor een teakhouten wandmeubel of dressoir die je leuk aankleedt met accessoires.

Planten

Plantjes in huis zijn niet alleen helemaal van nu, ook zestig jaar geleden waren ze er fan van. Planten die goed in een retro interieur passen zijn de graslelie en de sansevieria.

Weet je niet helemaal zeker of je voor vintage of retro wil gaan, of wat het verschil nou eigenlijk is? Wij leggen het uit!

Fotocredits
Headerfoto: Véronique Cotrel Interior Designer 
Foto 1: The socialite family 
Foto 2: California Home Design 
Foto 3: Petrol and mint 
Foto 4: Véronique Cotrel Interior Designer 
Foto 5: Delight full 
Foto 6 @Homestylemag 

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4535

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven