Huis
Tuin
Video

3 manieren om de retrostijl van de seventies in je interieur te verwerken

In de aflevering van afgelopen weekend deed Evelyn een stap terug in de tijd toen ze een woning bezocht die geheel in 70's stijl is ingericht. Deze stijl is op het moment weer helemaal hip en trendy. Op deze 3 manieren kun jij deze stijl toepassen op jouw interieur!

1. Meubels met ronde en organische vormen

Hoewel strakke en rechte lijnen nu helemaal in zijn, was dit in de seventies het compleet tegenovergestelde. Denk hierbij aan ronde vormen, zoals afgeronde stoelleuningen en ronde tafels. Wil je het helemaal goed doen, koop dan een zitzak of een fijne kuipstoel met schuine poten. Je kunt de organische vormen ook terug laten komen in kunst aan de muur of andere accessoires. 

2. Natuurlijke materialen zoals rotan en hout

Rotan en hout waren de basismaterialen van meubels in de seventies, met name donker hout. Heb je nou een supermooi meubel gevonden, maar is deze van lichter hout gemaakt? Dan kun je 'm met lak altijd zelf nog donkerder maken. Hoe vaker je lakt, des te donkerder ‘ie wordt. 

3. Incidentele kleuruitspatting

Extreme prints zijn helemaal zeventiger jaren. Denk hierbij aan heftige kleuren en colourblocking. Tussen alle natuurlijke kleuren is het leuk om een incidentele kleuruitspatting toe te voegen. Oranje en okergeel waren toen echte trendkleuren. Deze gaan ook mooi samen met alle houttinten. Deze kleuren zijn gelukkig ook fijne herfsttinten, dus vooral in het najaar komen deze extra mooi tot z'n recht. 

Fotocredits:

Header: Lauras70slife - Instagram

Esmée Duindam
ID: 9222

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven