Huis
Tuin
Video

Opruimen geblazen! Rommel is om deze reden namelijk hartstikke ongezond

Je hoort het je moeder waarschijnlijk nog steeds roepen “ruim je rommel nou eens op” en misschien ben je nu zelf wel die moeder die dat de hele dag door roept. Dan zullen we je vertellen dat dat niet voor niets is. Rommel zorgt namelijk voor stress, en dat is niet goed.

We kopen, kopen, kopen en gooien eigenlijk nooit wat weg, maar waarom? We vertellen onszelf dat al die spullen ons blij maken en dat ze emotionele waarde hebben. Maar als je eens streng bent voor jezelf zal je merken dat er een hoop is wat eigenlijk weg kan.

Stress

Al die spullen in je huis -zelfs als ze achter deurtjes zitten- zorgen voor chaos in je hoofd. We raken dingen kwijt, het is vol, het is druk en dat kan negatieve effecten hebben op je gezondheid. De chaos in huis kan er namelijk voor zorgen dat je je minder goed kan concentreren en al dat nadenken kan je moe en uitgeput maken. Daarnaast zorgt rommel er ook voor dat er meer stresshormonen aangemaakt worden. Natuurlijk is een beetje stress op z’n tijd is helemaal niet erg, dit kan zelfs goed zijn. Maar wanneer je langdurig gestresst bent, dan wordt het een echt probleem.

Gezondheid voorop

Stress is niet goed voor je immuunsysteem. Hierdoor kan je je erg rot gaan voelen. Je krijgt daardoor namelijk minder energie, je zit minder lekker in je vel en je weerstand verslechtert. Als dat zo door blijft gaan loop je zelfs risico op een hoge bloeddruk. En omdat je vaak minder gezond leeft als je last hebt van stress heb je ook nog eens een grotere kans op hart- en vaatziekten. En dat is niet alles. Je kunt op de site van de Hartstichting meer lezen over de gevolgen van stress.

Rommel is vaak niet de enige factor van stress. Er zijn nog veel meer stressveroorzakers, maar is rommel er één van en deze is nog redelijk makkelijk op te lossen. Dus wil je wat minder stress en meer rust in je hoofd? Dan wordt het toch echt tijd om voor eens en altijd af te komen van de rommel in huis. 

Tijd om op te ruimen

Gelijk aan de slag? Probeer dan eens de KonMarie manier van opruimen. Er is zelfs een Netflix serie over gemaakt! Dus zet Netflix aan en begin met opruimen!

Fotocredits
Headerfoto: Eduard Militaru - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4049

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven