Huis
Tuin
Video

Ga voor de botanische look met rotan!

Rotan is onmisbaar in een botanisch of natuurlijk interieur. Daarnaast zie je het ook steeds vaker gemixt met andere stijlen. Tijd om een rotan meubel in huis te halen dus! Dit is hoe je deze stylet.

Rotan is een soort harde liaan dat in tropische regenwouden groeit. Het lijkt eigenlijk een beetje op riet, maar dan van een andere plant. Van Rotan kunnen hele mooie meubelen en accessoires gemaakt worden.

Meubels

Ten eerste kun je voor rotan meubels kiezen. Alle meubels die je maar kunt bedenken zijn er in rotan: tafels, stoelen, banken, kasten etcetera. Je kunt kiezen voor een rotan eyecatcher, bijvoorbeeld een mooie fauteuil. Style deze met mooie kleedjes en kussentjes, en je krijgt een natuurlijke look in je woonkamer.

Accessoires

Je kunt ook voor een subtiele rotan touch gaan, in de vorm van een accessoire. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een mand, een plantenstandaard, iets leuks aan de muur en noem het maar op. 

Verlichting

Rotan lampenkappen kunnen heel mooi zijn. Het leuke aan een rotan lampenkap, is dat als het licht aan staat, er een leuk motiefje op de muren of het plafond ontstaat. Supergezellig!

Kleurgebruik

Rotan hoeft niet perse altijd bruin te zijn. Het kan ook in allerlei kleuren of gewoon zwart of wit geverfd worden. Kijk dus wat in jouw interieur past. Ook kun je simpelweg voor een iets donkerdere kleur kiezen, in plaats van het lichte bruin dat je altijd ziet.

Combineren

Om rotan niet de overhand te laten nemen in je interieur, kun je dit materiaal combineren met andere materialen en kleuren. Zo gaan rotan en lichtblauw linnen heel goed samen. Je combineert op deze manier warme en koele kleuren, wat voor balans zorgt. Ook kun je een mooi (nep)bontje neerleggen op je rotan stoel voor een nog natuurlijker effect.

Ben je helemaal fan van het natuurlijke interieur? Bekijk dan deze 5 dingen niet niet mogen ontbreken. 

Fotocredits
Headerfoto: The Nordroom
Foto 1: @houseofsixinteriors 
Foto 2: City farmhouse
Foto 3: Cox & Cox
Foto 4: @Outthereinteriors 

Foto 5: Serena and Lily

Tekst
Julia van Rijn

ID: 4483

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven