Huis
Tuin
Video

Wat te doen met die saaie lege muur? Zo maak je een statement

Heb je geen idee wat je met die saaie lege muur moet doen? Maak een statement en creëer je eigen gallery wall. Met kunst of foto’s, netjes op een rij of lekker door elkaar. We laten je zien dat het allemaal kan!

Bij het inrichten van een huis zijn we vaak vooral bezig met de meubels. Welke stijl kies je, wat komt waar te staan en na een tijdje schuiven en puzzelen klopt het eindelijk. Maar die lege muren worden vaak vergeten. Zonde! Met een gallery wall maak je een geweldig gaaf statement. 

Foto: Alyssa Rosenheck voor Nicole Davis Interiors

 

Fotogalerij
Eigen foto’s maar ook iconische foto’s zijn perfect om een lege muur mee aan te kleden. Je kunt er voor kiezen om voor een strak rijtje met dezelfde lijsten te gaan, of ga voor een speelser effect door voor verschillende groottes en hoogtes te kiezen. De bovenstaande ‘gallery wall’ is extra imposant omdat de fotomuur op de haakse muur verder gaat.

Foto: Style by Emily Henderson

 

Eén foto in meerdere lijsten verdeeld
Extra tof is het als je één grote foto ‘in stukjes hakt’ en in meerdere lijsten naast elkaar ophangt. Zo heb je net als hierboven vijf prachtige foto’s die op zichzelf al erg mooi zijn, maar die samen ook nog eens één geheel vormen.

 

Kunstgalerij
Je kunt er ook voor kiezen om kunst in te lijsten. Heb je dat niet of is dat je iets te duur? Dan kun je ook best wel een beetje valsspelen en een aantal mooie prints (het internet staat er vol mee) bestellen of zelf uit (laten) printen. Doe er een stel mooie lijsten (allemaal dezelfde of juist verschillende voor een speels effect) omheen en hang ze naast elkaar op. Ook hier geldt dat je zelf de regels mag bepalen. Zet je ze allemaal netjes op een rijtje naast elkaar, of hang je ze op verschillende hoogtes op? It’s up to you!

Foto: Lotte Wullems

 

Kunst van de kleine Picasso
Maar… zoals we al zeiden hoeft kunst echt niet altijd duur te zijn. Sterker nog, misschien heb je wel een kleine Picasso in de familie! Kunstenares Mariksa Meijers liet bijvoorbeeld hier (en op de foto hierboven) al zien dat zij tussen haar ‘echte’ kunstwerken ook wel eens een tekening van haar zoontje inlijst. Zolang er een mooie lijst om zit klopt het vaak al!

 

Headerfoto: The home of German blogger Lena Terlutter by Westwingnow
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2889

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven