Huis
Tuin
Video

3 manieren om je saaie plafond een upgrade te geven

Als je je huis gaat schilderen of stylen, wordt het plafond vaak vergeten. En dat is hartstikke zonde. Het kan je interieur namelijk nét dat beetje extra geven, waardoor het echt 'af' voelt. Om jou te inspireren, laten we je drie manieren zien waarop je jouw plafond tot het paradepaardje maakt.

1. Geef je plafond een kleur

Het klinkt supereng om je plafond een andere kleur te geven dan veilig wit, maar wist je dat het verrassend stylish uit kan pakken als je 'm in een contrasterende kleur schildert? Nu hoef je natuurlijk niet voor pimpelpaars te gaan. Met een zachte tint bereik je ook al datzelfde spannende effect.

Wil je een ruimte intiemer laten ogen? Ga dan voor een donkere kleur. Hierdoor lijkt het plafond namelijk lager. Ook tof om dit te combineren met muren in dezelfde tint. Vooral in de slaapkamer werkt dit erg goed.

gekleurd plafond

2. Chique ornamenten

Fake it till you make it! Niet iedereen is gezegend met een prachtig herenhuis boordevol klassieke elementen. Gelukkig kun je ook zelf jouw plafond een chique uistraling geven door ornamenten of sierlijsten te plaatsen. Geef alles vervolgens nog een likje verf zodat het een eenheid wordt.

plafondornament

3. Maak een statement met een grote kroonluchter

Bij een hoog plafond hoort een grote kroonluchter. Hiermee maak je echt een statement in een ruimte. Je kunt kiezen voor een klassiek model, maar tegenwoordig zien we steeds meer moderne varianten hierop. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal verliefd op dit glazen exemplaar.

glazen hanglamp

Fotocredits:
Headerfoto: Heftiba - Unsplash
Foto 1: H&M Home
Foto 2: Bece
Foto 3: Oscar Properties

Tekst:
Lotte Wullems

ID: 3378

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven