Huis
Tuin
Video

Zo haal je een schilderij uit het Rijksmuseum in huis zonder veel te betalen

Van een Rembrandt tot het Melkmeisje van Vermeer. Wist je dat je deze klassieker voor een zacht prijsje in huis kunt halen? Via Rijksstudio kun je de kunstwerken namelijk downloaden en zelf printen.

De Rijksstudio

Via Rijksstudio, onderdeel van het Rijksmuseum, kun je maar liefst 650.154 werken rechtenvrij in hoge resolutie downloaden. Dit betekent dat je ze dus ook voor een zachte prijs zelf kunt printen en ingelijst in je interieur kunt hangen. Vincent van Gogh was nog nooit zo bereikbaar!

Rijksstudio is ontstaan vanuit de gedachte dat de verzameling kunstwerken van het Rijksmuseum van iedereen is, zei directeur collecties Taco Dibbits tegen het AD. "Om naar te kijken en van te genieten en ook om zelf mee aan de slag te gaan. In iedereen schuilt een kunstenaar."

Wat dacht je bijvoorbeeld van 'De bedreigde zwaan', van Jan Asselijn of het prachtige bloemenwerk van Jan Davidsz. de Heem? 

Wij zijn fan!

Fotocredits
Headerfoto: Woood
Foto's: Rijksstudio

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3537

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven