Huis
Tuin
Video

Schokkend: 1 op de 5 Nederlanders woont in huis met vocht en schimmel

Je wilt niets liever dan dat het huis waar je woont schoon en gezond is. Toch blijken veel Nederlanders in een huis met vocht en schimmel te wonen.

20%

Dat is het percentage Nederlanders dat woont in een huis met vochtplekken of schimmel, ontdekte het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van de huurwoningen die voor 1960 gebouwd zijn, zit zelfs veertig procent vol vocht en schimmel. Bij recent gebouwde huizen zijn de problemen veel kleiner.

Gezondheidsproblemen

Een vochtig huis kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals hoesten, benauwdheid, allergieën en zelfs astma. SP-Kamerlid Sandra Beckerman vindt het onverantwoord dat miljoenen Nederlanders - het gaat in totaal om 1,5 miljoen woningen - in dit soort omstandigheden moeten leven. 

Laag inkomen

Juist gezinnen met lage inkomens worden de dupe van deze problemen, omdat ze niet kunnen investeren in isolatie. Het plaatsen van isolatie verbetert niet alleen de vochtomstandigheden, maar bespaart ook energie én creëert werkgelegenheid.

Oplossen

Kampt jouw huis met schimmel? We hebben voor je op een rijtje gezet hoe dat opgelost kan worden. Ook met vochtige huizen weten we raad

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Gabriele Diwald - Unsplash
Artikelfoto: Danielle Dolson - Unsplash

Bron: AD Wonen

Christa Koeyvoets
ID: 8194

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven