Huis
Tuin
Video

Zo fleur je de schoorsteenmantel op

Een haard kan een ruimte écht afmaken. Toch wordt er vaak qua uiterlijk niks bijzonders mee gedaan. Ontzettend zonde, want er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Heb jij een haard die wel een opknapbeurt kan gebruiken?

Dit zijn de tofste ideeën op een rijtje.

Urban jungle

Mist jouw huis groen, dan is dit de ideale oplossing. Verzamel een mooie groep planten, en plaats ze op en rondom de schoorsteenmantel.

Monotoon

Alles in één kleur hoeft helemaal niet saai te zijn. Schilder de mantel in dezelfde kleur als de muur, of kies er juist voor om de mantel en de muur beiden in een opvallende tint te verven. Laat de rest rustig, en alle ogen worden naar jouw haard getrokken.

Spiegeltje aan de wand

Een spiegel boven de haard is niks nieuws. Geef deze klassieker een moderne twist door voor een bewerkte spiegel te gaan, zoals deze die verweerd is, of één van deze bijzondere spiegels. En mooi meegenomen: de kamer lijkt er ruimtelijker door.

Uniek

Is jouw haard niet meer in gebruik, maar vind je het zonde om een mooie schouw verloren te laten gaan? Overweeg eens om de loze ruimte op te vullen met voorwerpen die je normaal niet op die plek ziet. Slechts een paar van de mogelijkheden: boeken, knuffels of houtblokken.

Fotocredits
Headerfoto: Erin Swift 
Foto 1:  Domino
Foto 2: Craftberry Bush
Foto 3: Erin Swift
Foto 4: Design Sponge
Foto 5: Bodie and Fou
Foto 6: Wherelucylives - Instagram

Christa Koeyvoets
ID: 7877

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven