Huis
Tuin
Video

Deze hangplant is razend populair op Pinterest!

Hangplanten: we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Je kunt ze overal kwijt en ze geven gelijk een tropische sfeer en natuurlijke sfeer aan de ruimte. De hangplant die we steeds vaker terugzien op pinterest, is de scindapsus!

De scindapsus epipremnum is een hangplant afkomstig uit Zuidoost-Azië. Je kent hem misschien ook wel als een plant die langs een mosstok groeit. Het is namelijk ook een goede klimplant.

Verzorging

De scindapsus is redelijk makkelijk te verzorgen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar laat geen plas water ontstaan. Deze plant kan op zowel lichte als donkere plekken staan. Als hij veel licht heeft, ontstaan er lichte plekken op de bladeren. Staat hij op een donkerdere plek? Dan zijn de bladeren gewoon effen groen. Hij zal ongeveer even snel groeien op beide plekken, en dat is bij deze plant redelijk snel.

Kwaliteiten

De scindapsus groeit ontzettend snel. Het is dan ook een aanrader voor als je van wilde planten houdt. Ook heeft deze plant volgens NASA luchtzuiverende kwaliteiten. Dat wil iedereen wel in huis. Daarnaast schijnt het ook nog eens de perfecte plant voor op kantoor te zijn. 

Zoek je naar nog meer planten voor op kantoor? Deze planten zijn, naast de scindapsus, ook erg geschikt! 

Fotocredits
Headerfoto: Lum3n.com - Unsplash
Foto 1: Connie and Luna

 

Julia van Rijn
ID: 7998

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven