Huis
Tuin
Video

Sigaretten ongezond? Niet voor je planten! Dit kun je ermee doen

We hebben allemaal van kinds af aan geleerd dat roken ontzettend slecht voor je is. Maar… sigaretten zijn juist wel weer goed voor je planten! Waarom? We leggen het je uit!

Mocht je willen stoppen met roken, gooi je sigaretten dan niet weg, want je planten zijn er gek op! Of nouja, eerder: bladluizen vinden het vreselijk! En dat vindt de plant dan juist weer fijn. 

Sigarettenspray

Het enige wat je moet doen is een zogenaamde sigarettenspray maken. Dit doe je als volgt: Leg een paar sigaretten of een pluk shag in een bakje water en laat dit een dag trekken. Vervolgens doe je dit water in je plantenspray, waarna je je planten hiermee kunt besproeien. De bladluizen zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Geen sigaretten in huis? Met lucifers werkt het ook!

Ben je geen roker, dan is het natuurlijk een beetje zonde om speciaal hiervoor sigaretten of shag te kopen. Gelukkig werkt het ook met lucifers.

Het werkt als volgt: Steek een paar lucifers met de kop naar beneden in de grond. De plant neemt op deze manier het zwavel uit de lucifers op, waarna de bladluizen zullen verdwijnen.

Fotocredits
Headerfoto: Mathew MacQuarrie - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3718

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven