Huis
Tuin
Video

Met deze simpele tip laat je je woonruimte groter lijken

Een ruime woonkamer zouden we allemaal wel willen. Maar hoe krijg je dat ruimtelijke gevoel nou in een relatief kleine kamer? We laten het je zien met een simpele tip:

Het geheim zit ‘m in het kleurgebruik. En dan hebben we het met name over de kleurencombinatie van de de muur én de meubels. Die kleuren kunnen namelijk het beste allebei hetzelfde zijn, wil je een ruimtelijker effect creëren.

ruimtelijker

Door op de muur voor dezelfde kleur te kiezen als de bank (of andersom natuurlijk) oogt je woonkamer een stuk groter en oogt je bank minder lomp. Dit komt doordat het samen één geheel vormt.

ruimtelijker

Foto: Lotte Wullems

Daarnaast zorgt het ook nog eens voor meer rust in de woonruimte. Heb je gelijk weer wat meer ruimte om je uit te leven met aanwezige accessoires, zoals Mariska Meijers doet in haar kleurrijke huis.

interieurtip

Foto: IKEA

Werkt ook met kasten
Dezelfde truc werkt ook perfect met kasten. Kies voor een hoge of lage kast in dezelfde kleur(tint) als de muur, zodat je woonruimte eveneens een stuk groter en rustiger oogt.

Headerfoto: Fantastic Frank
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 3031

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven