Huis
Tuin
Video

Dit is de simpelste manier om je huis gezonder te maken

Niet alleen een mooi ingericht huis vinden we erg belangrijk, ook een gezond huis vinden we minstens zo belangrijk. Toch is er één ding wat mensen vaak vergeten, maar wat eigenlijk heel simpel is op te lossen.

Ventileren is een must

Eigenlijk is het heel simpel: ventileren, ventileren en nog eens ventileren. Het is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor een gezond huis. Ventilatie zorgt er namelijk voor dat de lucht continu wordt ververst, waardoor er minder vuile lucht in huis is.

Maar ondanks dat het zo belangrijk is, gebeurt het in de meeste huizen veel te weinig of zelfs helemaal niet. Eén op de tien woningen heeft schimmel in huis en in veel huizen is er binnen zelfs meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventileer je niet (voldoende), dan kan dat er voor zorgen dat allergieën worden versterkt en je luchtwegproblemen krijgt, vooral als je daar vatbaar voor bent.

Hoe?

Hoe je je huis het makkelijkst ventileert? Allereerst is het belangrijk dat je in ieder geval elke dag een gedeelte van de dag je ramen open zet. Daarnaast is het aan te raden om in de nacht met het raam open te slapen, al is het maar op een klein kiertje of zet je -als je die hebt- de ventilatieroosters open. Ook is het beter om je wasgoed regelmatig buiten te laten drogen. 

Benieuwd hoe het er met jouw huis voor staat? Bij Milieu Centraal kun je online een test doen om te kijken hoe goed jouw huis geventileerd is. Daarnaast geven ze nog meer praktische tips voor een goede en continue ventilatie. 

Bonustips: Wist je trouwens dat het ook veel gezonder is om je bed níét op te maken? Waarom, dat lees je hier.

Daarnaast zijn deze zes luchtzuiverende planten ook nog eens heel goed voor je nachtrust én dus voor je gezondheid.

 

Via: Seriously Good
Headerfoto: Oscar Properties via The D Pages
Tekst: Marjolein Sintenie

ID: 2925

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven