Huis
Tuin
Video

Verdrietig nieuws: winkelketen Sissy-Boy failliet verklaard

We hebben heel slecht nieuws voor alle liefhebbers van Sissy-Boy. Want vandaag -12 april- is de winkel officieel failliet verklaard. En dat doet pijn, want ook wij waren dol op de interieur- en kledingwinkel.

Faillisement

De rechtbank van Amsterdam heeft op 12 april namelijk de interieur- en kledingwinkelketen voor failliet verklaard. Eerder deze maand werd door moederbedrijf Brand Retail Group al uitstel van betaling aangevraagd. Wanneer een bedrijf uitstel van betaling aanvraagt, is dat meestal al een slecht voorteken.

Doorstart

Het management van het bedrijf onderzocht de afgelopen tijd of het mogelijk was om een doorstart te maken, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Er was wel een koper, maar deze trok zich op het laatste moment toch terug.

Slechte cijfers

Het liep helaas al een tijd niet zo goed met het bedrijf. Sinds eind vorig jaar had Sissy-Boy te maken met tegenvallende verkoopcijfers. Er werd met behulp van lagere productiekosten en investeringen geprobeerd de situatie te verbeteren, maar dat mocht niet baten.

45 filialen

De Nederlandse winkelketen werd in 1982 opgericht en is vooral bekend om de collectie kleding en woonaccessoires. De webshop werd onlangs helaas al gesloten, en cadeaubonnen kunnen niet meer worden ingeleverd. De keten telt veertig zaken in Nederland en vijf in België. Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy.

Christa Koeyvoets
ID: 8254

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven