Huis
Tuin
Video

Speelse decoratie met takken in een vaas

Wil je wat natuur in huis halen, maar heb je geen zin om bloemen op tafel te zetten? Een grote vaas met speelse takken kan hier een heel mooi alternatief voor zijn. Net een tikkie origineler én nog mooier: ze blijven veel langer staan dan een boeket met bloemen.
Takken magnolia in een vaas
Bloesemtakken in een vaas

Takken met bloemknoppen

Takken, saai? Nee hoor! Je kunt ze ook goed combineren met bloemen. Sterker nog, er zijn zelfs exemplaren mét bloemknoppen. Let erop dat de knoppen een klein beetje open zijn, dan geniet je er het langst van. Fan van mooie roze kleuren? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor magnolia (foto 1) of prachtige bloesemtakken (foto 2).  

Olijftakken in een vaas
Olijftakken in een vaas

Olijftakken

Ga je voor de Mediterraanse, rustieke look? Kies dan voor een grote bos olijftakken in de vaas. Dit is erg mooi te combineren in een glazen, witte of grote gekleurde vaas van aardewerk. Is zo’n grote bos toch iets te aanwezig? Dan kun je natuurlijk ook één enkel takje in een kleine vaas steken.

Winterse besjes in een vaas

Winterse besjes

Deze besjes zijn, je leest het al, wel echt voor de winter. Maar dat maakt ze alleen maar nog specialer. Zowel een grote bos als één subtiele tak in een vaas staat prachtig! Met de mooie rode kleur wordt je interieur gelijk een stuk knusser.

Katoentakken in een vaas

Katoenplant

Een echte klassieker. Ze zijn mooi en elegant (it’s so fluffy!), en ze zijn ook nog eens hartstikke makkelijk: gedroogde katoenbloemen hebben geen water nodig! Zet ze in een mooie grote vaas, of juist in een smal glazen vaasje of waterkan. Alles kan!

Op zoek naar nog meer plantinspiratie? Lees ook deze artikelen:

Foto credits
Header: Karl Anderson
Foto 1: Northern Sisters
Foto 2: Dreamy Whites
Foto 3: Carley Rudd
Foto 4: Crate and Barrel
Foto 5: Apartment Therapy
Foto 6: Bloesem Blogs

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3745

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven