Huis
Tuin
Video

3 spelletjes die je thuis samen met je hond kunt spelen

We zijn meer thuis dan normaal en de verveling slaat bij velen van ons steeds vaker toe. Heb je elk spel uitgespeeld en zijn je familieleden of huisgenoten inmiddels ook klaar met jou als tegenspeler voor de honderdste keer? Dan is het tijd voor een nieuwe spelpartner: de hond! Wij zetten drie leuke spellen voor je op een rijtje die je samen met je viervoeter kunt spelen.

1. Snoepspeurtocht

Als je hond ergens gek op is dan zijn het waarschijnlijk wel die heerlijke snoepjes. Tijd om die in de strijd te gooien! Verstop de snoepjes op verschillende plekken in huis op een logische route. Zorg dat je hond niets ziet totdat je klaar bent en laat hem dan zo snel mogelijk de snoepjes zoeken!

Dit is waarom je eekhoorns beter niet als huisdier kunt houden
Huishouden

2. Balletje-balletje

Tijd voor een gokspelletje. Pak drie bekers waar je niet doorheen kunt kijken en zet deze omgekeerd op de grond. Ga voor je hond zitten en leg een snoepje onder éen van de drie bekers. Hussel de bekers door elkaar heen en laat je hond vervolgens raden onder welke beker het snoepje ligt!

3. Verstoppertje

Te oud voor verstoppertje? Ben je gek! Daarnaast is dit niet de tijd om kieskeurig te zijn en met dit spel ben je ook nog eens lekker in beweging. Neem een snoepje in je handen en zet je hond op een plek waar hij je niet goed kan zien weglopen. Zorg dat hij ziet dat je een snoepje in je handen hebt en beveel hem te blijven zitten. Verstop je zo snel mogelijk en roep je grote vriend zodra je op de juiste plek zit. Het zal je verbazen hoe snel je wordt gevonden!

Daphne van Kaam
ID: 10352

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven