Huis
Tuin
Video

De leukste spelletjes om met het hele gezin te spelen tijdens kerst

Kerst is een mooi moment om met met je familie of vrienden samen te zijn. Zoek je nog iets leuks om te doen samen? Wij hebben onze zes favoriete spelletjes op een rij gezet! Game on!

1. 30 seconds

Ben je met een grote groep familie of vrienden tijdens kerst? Dan is 30 seconds dé perfecte keuze. Het is de koning van de partyspellen. Je speelt dit spel in teams van twee, waarbij jullie samen binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de vijf begrippen op een kaartje proberen te omschrijven en raden.

Speel je het spel met kinderen? Er is ook een junior-versie beschikbaar!

2. Wie ben ik?

Wie ben ik is een echte klassieker én makkelijk om te spelen. Het mooie is: je hebt hier geen bordspel voor nodig, enkel een paar stukjes papier, een plakbandje of elastiekje en een pen. 

Het principe is simpel: iedereen plakt een naamkaartje op elkaars voorhoofd, waarna je vervolgens moet raden wie je zelf bent door vragen te stellen die alleen met ja of nee beantwoord kunnen worden. Wat voor personages je moet bedenken? Denk aan bekende Nederlanders, tekenfilmfiguren, maar ook familieleden of huisdieren. Je kunt het zo persoonlijk maken als je zelf wil!

3. Maak zelf een quiz

Voor wie graag creatief bezig is: maak zelf een quiz! Stel vragen over jullie familie of gezin, laat anderen liedjes raden of ga aan de slag met bekende pictogrammen. Mogelijkheden genoeg!

4. Regenwormen

Wie kan tellen, kan meedoen! Dit snelle en compacte dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het is vooral erg leuk omdat je risico moet durven nemen en elkaar dwars kunt zitten door elkaars stenen af te pakken. Hoe het precies werkt? De onderstaande video legt het je duidelijk uit: 

5. Weerwolven

Dit spannende spel is perfect om te spelen met een grote groep. Tijdens dit spel ga je als groep vreedzame burgers de strijd aan met de weervolven in jullie midden. Het is echter onduidelijk wie dat zijn. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld: van de jager tot de heks. Samen probeer je erachter te komen wie wie is..

6. Happy Salmon

Houd je ervan om lekker gek te doen en een beetje chaos? Dan is Happy Salmon jóuw spel! 

Je probeert zo snel mogelijk van je kaarten af te komen door een speler te vinden die dezelfde actie uit moet voeren, zoals het wisselen van zitplaatsen, het geven van een high five of een vuist. Wie in deze chaos als eerste zijn kaart kwijt is, wint. Plezier gegarandeerd! 

Fotocredits
Headerfoto: Jaciel Melnik

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3897

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven