Huis
Tuin
Video

Aha! Dit probeert je hond dus te zeggen met z’n staart!

Honden kunnen natuurlijk niet praten, dus het kan soms lastig zijn om ze te begrijpen. In plaats van woorden gebruikt een hond daarom zijn staart. Kwispelen, hangen, tussen de benen... Maar wat betekent dit eigenlijk?

De staart van je hond zegt natuurlijk niet alles. Je moet ook kijken naar z’n lichaamstaal en gedrag. Toch laat de staart wel een beetje zien hoe hij zich voelt.

Staart in de lucht

Staat de staart van je hond omhoog? Dan voelt hij zich waarschijnlijk gelukkig. Echter kan dit ook wat anders betekenen. Als je hond erbij gromt of agressief reageert, kan hij zich ook boos of dominant voelen.

Horizontale staart

Als je hond z’n staart gewoon recht naar achter houdt, voelt hij zich op z’n gemak. Als je hond gewoon lekker aan het rondsnuffelen is, heeft hij z’n staart waarschijnlijk horizontaal. Goed bezig dus!

Staart tussen z’n benen

Deze ken je misschien al wel: een staart tussen z’n benen duidt op angst. Je hond is dus bang of in ieder geval niet op z’n gemak. Als hij kwispelt met een lage staart, dan is hij waarschijnlijk wel blij maar gewoon een beetje onzeker.

Julia van Rijn
ID: 8233

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven