Huis
Tuin
Video
Woonkamer

Stoer en chique met een vleugje Brabantse gezelligheid

Eigen Huis & Tuin is afgereisd naar het zuiden van het land. Het altijd gezellige Brabant is deze week het toneel van onze maak-over. In hartje Tilburg woont de vrolijke Melanie. Ze is 37 jaar en werkt bij de recherche. Ze heeft net de sleutel van haar nieuwe appartement gekregen. En dát is een grote uitdaging voor Thomas en Froukje, want haar woonkamer is nu nog een regelrechte crime scene. Groot en leeg. Maar niet voor lang!

Melanie heeft ons team één boodschap meegegeven. Ze houdt van strak en stoer, zonder dat het industrieel aandoet. In haar nieuwe woonkamer ziet ze graag robuuste meubels terugkomen, die ook een chique tintje hebben. Daarnaast heeft ze een klassieke piano. Het zou mooi meegenomen zijn, als die ook een mooi plekje zou krijgen in haar nieuwe kamer.

Wat doen we met de wand?

De eyecatcher van Melanies woonkamer is de grote, lange wand. De muur is meer dan negen meter lang! Wat moeten we daar in hemelsnaam mee beginnen? Dat het een flinke aandachtstrekker is, valt niet te ontkennen. Dat hij een prominente rol speelt in de kamer, ook niet. Daarom gaat Thomas de muur in tweeën delen: de onderkant wordt voorzien van zwarte lambrisering en de rest van de muur wordt voorzien van een strak behangetje. Een strategisch behang, want het patroon speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de sfeer die we willen bereiken. In eerste instantie denk je: wat druk! Maar als de muur eenmaal af is, zul je zien dat het de hele kamer precies die sfeer geeft, waar Melanie naar op zoek is.

We willen geen pottenkijkers!

Het appartementencomplex waar de Tilburgse woont, heeft heel veel inkijk. Dat komt door de bouw van het complex. Maar goed, je kun niet de hele dag met de gordijnen dicht gaan zitten. Daarom heeft Froukje een maakafspraak gemaakt met een raamdecoratiespecialist. Je staat er namelijk niet zo snel bij stil, maar raamdecoratie is een hele belangrijke sfeerbepaler in je kamer. Daarbij moet je ook goed kijken naar de functie die deze raamdecoratie moet hebben. Wil je ’s avonds geen inkijk hebben, maar ook niet in het pikkedonker zitten, dan kies je voor licht doorlatende raamdecoratie.

Verborgen tv

Thomas maakt speciaal voor Melanie een meubel, dat hij in heel zijn lange klusleven nog nooit eerder heeft gemaakt. Een televisiekast met schuifpaneel. Hierdoor kun je de televisie uit het zicht plaatsen, wanneer je er niet naar zit te kijken. De tv-kast biedt daarnaast veel opbergruimte en in de schuifdeur kun je lectuur plaatsen. De kast lijkt uit één geheel te bestaan, omdat Thomas bij het maken ervan geen schroeven heeft gebruikt, maar een hele krachtige montagelijm.

Finishing touch

Onze missie voor deze week was: maak van deze enorme woonkamer een warme, gezellige plek waar Melanie graag thuiskomt! De kers op de taart zijn dan ook de meubels waar we de kamer mee vol zetten. Stoer en chique waren toch de wensen van onze kandidate? Dan doen we dat toch! De stoere en chique look in de Tilburgse woonkamer wordt gecreëerd door de kleuren die zijn gebruikt. Zo zijn een deel van de meubels in cognackleur uitgevoerd, weer een ander deel is olijfgroen en de lambrisering is zwart.

Was dit wat Melanie in gedachten had? Met een harde, maar zeker positief bedoelde “f*cking hell!” denken we dat dat wel goed zit! Al schreeuwend neemt ze haar nieuwe woonkamer in zich op. Verbaasd is ze over de televisiekast met schuifsysteem, waaraan ze nota bene zelf heeft mee geklust! Het komt niet vaak voor, maar het is ons gelukt de Brabantse met haar mond vol tanden te laten staan. “Nondeknetters” galmt door de woonkamer. Het behang vindt ze cool, precies wat de politievrouw in gedachten had. “Je wilt niet weten hoe lang ik naar zulke stoelen heb zitten loeren. Nu kan ik er gewoon de hele dag naar loeren, want ze zijn van mij!”, zegt ze al wijzend naar de cognackleurige fauteuil. En hoe voelt dat Melanie? “Thuis.” Doel bereikt!

ID: 501

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven