Huis
Tuin
Video

Styletip: zet je plant in een mand

Er is altijd wel een plekje voor groen in huis. Van een mini cactus op de vensterbank tot een grote palm naast de bank. Saaie plantenpotten zijn passé. Kleed 'm eens wat anders aan: zet je plant in een mand.

Een mand is een superveelzijdig item. Perfect voor het stylish opbergen van kleine items, een plaid of gebruik het als wasmand in de badkamer. Maar het allerliefst zien wij een groene plant pronken in een rieten exemplaar. Het geeft je interieur een speelse, maar toch rustige uitstraling.

Grof gevlochten mand

Foto: Michelle Janeen

Deze grof gevlochten mand past mooi bij een landelijk interieur. Pas wel op: plaats een schaaltje aan de onderkant van het potje om te voorkomen dat je vloer nat wordt wanneer je de plant water geeft.

Een buikmand

Foto: Gypsy Tan en Eve Wilson

Een zogenaamde buikmand accentueert de rondingen van de plant en oogt hierdoor zachter dan een recht exemplaar. Je kan gaan voor een effen variant of juist een met aztecprintjes en franjes als je houdt van een bohemian randje in huis.

Speel met de hoogte

Foto: INBEDstore

Je hoeft de mand natuurlijk niet per se op de grond te zetten - net als een 'gewone' plantenpot kun je 'm ook prima op je dressoir of nachtkastje plaatsen. Wil je een plantenhoekje creëeren? Juist dan is het leuk om te variëren in hoogte: dat kan makkelijk met een standaard of een simpel krukje.

Headerfoto: Why don't you make me

Tekst: Lotte Wullems

ID: 2748

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven