Huis
Tuin
Video

5 stylingtips voor een mooier interieur

Er bestaan natuurlijk geen regels waar je je aan moet houden bij het inrichten van je interieur. Je huis moet uitstralen wie je bent, dus doe vooral wat je zelf mooi vindt. Maar, voor als je vastloopt, hebben wij een paar handige tips voor het creëren van een mooi en logisch interieur.

1. Mix & Match

Je kan kiezen voor een ‘Scandinavische’ stijl, of een ‘natuurlijke, ‘moderne’ stijl en ga zo maar door. Maar blijf hier vooral niet in hangen. Hoe leuk is het om stijlen lekker te combineren. Kies een stijl die je leuk vindt, en geef er je eigen draai aan door elementen van andere stijlen er aan toe te voegen.

En dat geldt andersom ook: voeg geen dingen toe omdat je het gevoel hebt dat het moet. Je botanische stijl kan heus wel zonder een plantenhanger als je die niet zo mooi vindt.

2. Kies voor ruimte

Bij het shoppen voor nieuwe meubels en accessoires kom je altijd heel veel moois tegen. Maar probeer jezelf in te houden en keuzes te maken. Het zou zonde zijn als je kamer té vol staat met mooie spullen, dat ze los van elkaar niet meer opvallen. Kies daarom voor één of twee favoriete items en pas de rest van je interieur daar op aan.

3. Wacht met verven

Vaak kiezen we een kleur voor de muur en beginnen we dan met shoppen. Maar eigenlijk is het veel logischer om eerst je meubels te kopen. Je kan pas echt goed zien welke kleur je op je muur moet verven als de meubels al in de kamer staan. Je muur kan je immers altijd aanpassen, maar je meubels moeten nog een paar jaar meegaan.

4. Kleine kamer? Kies de juiste meubelstukken

Wil je je kleine woonkamer graag groter laten lijken? Kies dan een paar grote meubelstukken en richt de rest van je kamer daar omheen in. Zo lijkt je kamer een stuk groter dan met veel, kleine meubelstukken. Zorg, voor het beste resultaat, voor variatie in de grootte van de meubelstukken.

Nog meer tips voor een kleine woonkamer? Wij hebben er nog vijf gevonden

5. Laat je kamer hoger ogen

Hang al je kunst en foto’s op ooghoogte. Want heb je ooit gemerkt dat musea dit ook doen? En dat doen ze niet zonder reden. Voelt het raar om ze zo hoog te hangen? Maak dan een foto van de ruimte, dit geeft je net even een andere blik op de kamer.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een gallery wall of één van deze andere leuke ideeën voor het ophangen van de foto’s. 

Fotocredits
Header: The Merry Thought

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 3681

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven