Huis
Tuin
Video

Zo maak je de televisie schoon zonder 'm te beschadigen

We doen het echt te weinig: de televisie goed schoonmaken. Zonde, want het is geen moeilijke klus en het vergroot de levensduur van het apparaat. Daarnaast kijkt het ook een stuk fijner wanneer er geen stoflaag of vingerafdrukken op het scherm zit. Wij leggen je uit hoe je een tv schoonmaakt zonder 'm te beschadigen.

Met welk middel?

Er bestaan genoeg verschillende schoonmaakmiddelen die bedoeld zijn om de televisie mee schoon te maken: doekjes, sprays, foam, gels… de prijzen van deze producten lopen enorm uiteen. Toch hoef je niet per se een product in huis te halen, want ook een microvezeldoekje of brilpoetsdoekje volstaat.

Afraders

Wat je in ieder geval niet moet doen, is rechtstreeks op het scherm sprayen met een vloeistof of foam. Dan kan er namelijk gemakkelijk vocht tussen het scherm en de omranding komen (en nee: dat wil je niet)! Ook speciale vochtige doekjes doen niet altijd even goed dienst, want ze willen wel eens resten achterlaten van het schoonmaakmiddel dat erin zit.

Schoonmaken

Hoe moet het dan wel? Uit de test van de Consumentenbond blijkt dat een simpel microvezeldoekje prima werkt. Zet de televisie altijd uit voordat je deze gaat schoonmaken. Maak het microvezeldoekje een beetje vochtig met water, en veeg voorzichtig over het scherm. Doe dit liever een aantal keer zacht, dan eenmalig hard. De harde, plastic rand van de televisie kun je ook met het doekje schoonmaken. Ook een stoffer werkt hier prima.  

Bekijk ook:

Fotocredits:
Headerfoto: Jarek Ceborski - Unsplash
Artikelfoto: Alexandru Acea - Instagram

Bron: Consumentenbond

Christa Koeyvoets
ID: 8189

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven