Huis
Tuin
Video

Terracotta doet iets wat slecht is voor je planten. Maar zo voorkom je het!

Iedereen heeft ze wel in huis of in huis gehad: terracotta potten. Maar wist jij dat terracotta iets gemeens doet wat niet echt goed is voor je planten? Gelukkig hebben we er een handig trucje voor om het te voorkomen.

Terracotta potten zullen we altijd prachtig blijven vinden, hoe ouderwets ze misschien ook zijn. Het zijn namelijk juist die warme aardetinten die prachtig kleuren bij het groen van de planten en je huis een retro touch geven. Daarnaast hebben terracotta potten vrijwel altijd een gaatje in de bodem, wat dan weer superhandig is voor deze tip die ervoor zorgt dat je planten niet dood gaan.

Maar… er is iets heel belangrijks waar je rekening mee moet houden bij een terracotta plantenpot.

 

Als een spons

Terracotta is gemaakt van een erg droog en poreus soort aardewerk dat snel water opneemt. Daarom is het erg belangrijk om een nieuwe terracotta pot altijd eerst even in een laagje water te zetten zodat ‘ie zich vol zuigt met water. Waarom dat belangrijk is? Als je dit niet doet en je geeft je plant vervolgens water, zuigt het aardewerk het water meteen op nog voordat de plant er van heeft kunnen profiteren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Als je de terracotta pot eerst even vol laat zuigen met water, kan het water dat je daarna aan je plant geeft vervolgens gewoon naar de plant omdat die het veel harder nodig heeft.

Headerfoto: Brina Blum - Unsplash
Tekst: Marjolein Sintenie 

ID: 2880

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven