Huis
Tuin
Video

Terugblik: onze designers nemen je mee naar de woonbeurs in Milaan

De Salone del Mobile in Milaan is dé plek voor product- en meubelontwerpers om zichzelf internationaal te presenteren. Samen met Michiel de Zeeuw en een aantal Nederlandse ontwerpers gaat RTL Woonmagazine even terug naar de grootste designbeurs ter wereld.

Volgens Monique des Bouvrie is Milaan op dit moment het mekka van design. Ontwerpers van over de hele wereld komen er om te zien en gezien te worden. Nederland is sterk vertegenwoordigd. "Zo'n klein landje als we zijn, maken zo'n geweldige producten", aldus Monique. 

De Italiaanse Rossana Orlandi is een ware heldin in designland en wordt door velen aanbeden. Op de beurs heeft ze een oase van kunst gecreëerd. Ze vertelt over haar vriendschap met ontwerper Piet Hein Eek en geeft haar duidelijke mening over Nederlands design. 

Video: Stijlicoon Rossana Orlandi

Michiel neemt een kijkje bij een tweetal befaamde Nederlandse merken en vertelt ons de trends van 2018. Prachtige meubels en materialen, maar over smaak valt niet te twisten.

Video: Michiel op de woonbeurs 

Moooi is het opmerkelijke designmerk dat mede door ontwerper Marcel Wanders werd opgericht. Op de beurs presenteert Moooi het 'Museum of Extinct Animals', waarin uitgestorven dieren én fantasiedieren tot leven komen. 

Video: Marcel Wanders

Voor ontwerper Marcel Wolterinck is designweek Milaan echt een hoogtepunt in het jaar. Voor het merk 'when object work' is hij gevraagd om een colllectie te maken om iets in op te bergen. Hij vertelt meer over de kracht van deze collectie in contravorm. 

Video: Marcel Wolterinck

Na de geslaagde expositie die Van Vliet vorig jaar in het binnenhof van het Palazzo samenstelde, ontwierp hij ditmaal Masterly Hotel. In drie neorenaissancistische kamers geeft hij de bezoeker een vijfsterren hotelervaring van luxe en rijkdom. 

Video: Edward van Vliet

Ontwerper Osiris Hertman is ter voorbereiding van de beurs in Milaan bij de werkplaats. Hier is hij graag, omdat de ambacht doorslaggevend is voor zijn designs. "Het is de vertaling van mijn droom", aldus Osiris. 

Video: Osiris Hertman bij de ambachtsman

 

Op de beurs laat Osiris de opbouw zien van zijn stand. En uiteindelijk vol trots het resultaat!

Video: Osiris Hertman

ID: 2716

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven